Ova aplikacija pretvara pametni sat u pametnog miša

Zamahnete rukom i prebacite program na televizoru ili pak listate fotografije tabletu. Dobro zvuči, zar ne?

Martina Čizmić | 15.01.2024. / 16:15

WowMouse (Foto: Doublepoint/YouTube/Screenshot)

 Ako vam je korištenje klasičnog računalnog miša dojadilo, a posjedujete Android pametni sat, isprobajte WowMouse. Radi se o aplikaciji koja pretvara pametni sat u miš za vaše računalo, tablet ili pak mobilni telefon.

To ne znači da ćete skinuti sat s ruke i početi njime vući po stolu, već koristi Bluetooth vezu između sata i uređaja te senzore u samom satu kako bi prepoznao kretnje rukom i geste prstima i pretvorio ih u kretnje kursora po ekranu. U prijevodu, baš poput čarobnjaka, zamahnete rukom i otvorite aplikaciju na svom računalu. 

Kako je istaknuto na CES 2024., gdje je tvrtka Doublepoint predstavila ovu aplikaciju, ovu je aplikaciju moguće iskoristiti za upravljanje aplikacijama i programima u Windowsima, Linuxu, macOS-u i iPadOS-u. A što se samog sata tiče, iako ističu da je moguće instalirati aplikaciju na svaki pametni sat koji podržava instalaciju Android aplikacija s Google Play trgovine, najbolje rade sa Samsung Galaxy satovima.

 

 

Na žalost onih koji koriste Appleove satove ili Android satove koji koriste watchOS, kod njih ova aplikacija neće funkcionirati.

Iz Doublepointa ističu kako bi željeli razviti još aplikacija koje bi mogle iskoristiti mogućnosti pametnih satova. Primjerice, pokretom ruke upravljati programima na televizoru ili jednostavno prigušiti pametno svjetlo u sobi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti