Hrvatska kompanija CircuitMess pomaže djevojčici iz Nigerije ostvariti snove i postati inženjerkom

Djevojčica iz Nigerije uživa u sastavljanju setova CircuitMessa te je pokrenuta kampanja kako bi se financiralo njeno obrazovanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.05.2022. / 07:42

Blessing Yohanna, (Foto: Shiny Gloves Club)

Zahvaljujući hrvatskoj kompaniji CircuitMess i njenom osnivaču Albertu Gajšaku, brojna djeca diljem svijeta napravila su svoje prve inženjerske korake te se na zabavan način uče stvaranju i programiranju. Jedna od njih jest i Blessing Yohanna, nadarena djevojčica iz Nigerija s velikim talentom za elektroniku koja se zaljubila u setove koje je dobila od CircuitMessa i koji su je motivirali da jednog dana postane inženjerka.

CircuitMess lansira Batmobile - 7 Krenuli su s "igračkama" iz garaže, a sad imaju milijun eura prihoda i prepoznati su u cijelom svijetu

Hrvatski setovi u Nigeriju su stigli putem organizacije Shiny Gloves Club s kojom Gajšakova tvrtka surađuje dvije godine te im pomažu doniranjem dijela prihoda od prodaje svog DJ pulta kako bi što više djece dobilo priliku sudjelovati u njihovom programu i razvijati svoje vještine.

No usprkos volji i želji, djeca poput Blessing Yohanna često nikada ne dobiju priliku dobiti obrazovanje koje žele te u sjevernoj Nigeriji više od polovice djevojčica ne pohađa nastavu. Ista sudbina prijeti i Blessing te su je njeni roditelji odgovorili od obrazovanja jer to ne mogu financijski priuštiti, a kako je djevojčica, u tome ne vide perspektivu.

Albert Gajšak i CircuitMess potrudit će se da ova nigerijska djevojčica ipak uspije u svom naumu te da dobije obrazovanje koje zaslužuje: Javili smo im se i pitali možemo li joj poslati direktno na kućnu adresu još neke naše setove, kako bi ju ohrabrili da nastavi dalje učiti i razvijati svoj talent za elektroniku, makar od kuće.

Nakon što su zaposlenici Shiny Gloves Cluba posjetili njenu obitelj i poklonili joj nove setove kojima se jako razveselila, roditelji su njenom obrazovanju ipak dali još jednu šansu te su joj dopustili da pohađa radionice. Kako njena obitelj nema financijske mogućnosti da Blessing ispuni snove, u tome će joj pomoći Shiny Gloves Club koji je pokrenuo Go Fund Me kampanju kako bi prikupili sredstva za njeno obrazovanje, a svoj doprinos dat će i CircuitMess koji i u Hrvatskoj želi proširiti vijest i pomoći u prikupljanju sredstava i potrebnih 10 tisuća dolara.

Albert Gajšak i Zoran Milanović Predsjednik Milanović došao u posjet mladoj ekipi u Lučko, a otišao s ekskluzivnim primjerkom Batmobilea i robotom

Djeluje puno, ali vjerujem kako ima mnogo ljudi koji su spremni odreći se jedne kave u kafiću ili neke sitnice, a svaka prikupljena kuna puno znači kako bi ovo postala jedna lijepa priča sa sretnim krajem., komentirao je kampanju Albert Gajšak.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti