Krenuli su s "igračkama" iz garaže, a sad imaju milijun eura prihoda i prepoznati su u cijelom svijetu

Iako je 2022. tek započela, već su sad na dobrom putu da nadmaše prošlogodišnji rast.

Martina Čizmić | 27.01.2022. / 07:53

CircuitMess lansira Batmobile - 7 (Foto: Zimo)

Mladi Karlovčanin sa zagrebačkom adresom, Albert Gajšak, dokazao je da ako imaš dobre ideje i upornost, možeš itekako uspjeti. Njegova tvrtka CircuitMess (jer je polako ali sigurno prerastao okvire startupa), u 2021. godini ostvarila je prihod od 8,4 milijuna kuna, odnosno nešto više od milijun eura. U odnosu na 2020. godinu, unatoč poteškoćama koje je izazvala pandemija i nedostatak čipova na svjetskom tržištu, to je rast od čak 92 posto. 

Kako ističu, trenutno u svom razvojno-proizvodnom pogonu u Zagrebu na Lučkom imaju 23 zaposlena, a stalno su u potrazi za novim ljudima koji bi se priključili njihovom projektu. 

Slika nije dostupna Mladi karlovački genijalac ima novu igraću konzolu koja će privući nove generacije djece u STEM

Naime, CircuitMessov mladi tim, jer je većina zaposlenika u njihovim 20-im godinama, prošle je godine isporučio više od 17 tisuća paketa edukativnih STEM setova u 70 država diljem svijeta. Kako naglašavaju, posebnost proizvoda leži u tome što se cijeli proces - od dizajna i razvoja, proizvodnje, ručne kontrole kvalitete i pakiranja - odvija upravo u Hrvatskoj. To im je omogućilo da u 2021. na tržište lansiraju čak četiri nova proizvoda: Jay-D (uradi-sam DJ mikseta), Wheelson (autonomi automobil), ByteBoi (edukativna uradi-sam retro igraća konzola) i Wacky robots (set od pet robota za učenje elektronike i lemljenja).

No, neće stati samo na tome. Kako su najavili, u 2022. imaju još ambicioznije planove. Nakon uspješne Kickstarter kampanje, gdje su u samo dva sata osigurali financiranje za, kako opisuju, najkompleksnijih pothvat od početka poslovanja, CircuitMess Batmobile, ove bi godine on trebao otići u ruke svih onih koji su podržali projekt. Riječ je o licenciranom uradi-sam Batmobileu koji poučava djecu i odrasle elektronici i programiranju. Njihovu četvrtu kampanju je podržalo čak 2,427 kupaca te je prikupljeno prednarudžbi u vrijednosti od preko
388,000 američki dolara. Kickstarter crowdfunding kampanja za Batmobile ja uspješno završila u prosincu 2021.

CircuitMess lansira Batmobile - 1 Albert Gajšak i CircuitMess su ponovno uspjeli: Lansirali STEM Batmobil i u samo sat i pol prikuplili potrebna sredstva

Važno je napomenuti kako taj prihod od 388,000 dolara (oko 2,5 milijuna kuna) nije ušao u poslovne rezultate za 2021. godinu jer će se on evidentirati tek prilikom isporuke proizvoda koja je zakazana za srpanj ove godine.

Ovime je CircuitMess već sada na dobrom putu da u 2022. nadmaši prošlogodišnji rast. Uz pripremu Batmobilea za isporuku, ekipa iz CircuitMessa trenutno marljivo radi na smišljanju novih proizvoda te realizaciji prve investicijske runde financiranja koja će im pomoći dodatno akcelerirati rast.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti