Predsjednik Milanović došao u posjet mladoj ekipi u Lučko, a otišao s ekskluzivnim primjerkom Batmobilea i robotom

Tvrtki ovakvog tipa, potpuno neovisnih o politici, ima premalo, istaknuo je prilikom posjeta predsjednik Milanović.

Hina/M.Č. | 14.04.2022. / 13:59

Albert Gajšak i ekipa njegovog "CircuitMessa" ugostili su u svojim prostorima u Lučkom predsjednika Republike, Zorana Milanovića. Tijekom obilaska proizvodnih pogona i kratkog sastanka, predsjednik Milanović mogao se upoznati s načinom rada CircuitMessa, ali i čuti koji su problemi s kojima se susreću tijekom proizvodnje. 

U 2021. CircuitMess je naime po Gajšakovim riječima ostvario prihod od 9,2 milijuna kuna ili sto posto više nego u godini prije, što će ove godine, kako očekuje, premašiti, s obzirom na narudžbe iz svijeta i procese pronalaženja novih većih investicija.

Albert Gajšak - 7 Ima 23 godine, milijunske prihode, a zapeo je za oko i Warner Brosu: "Jedan vikend sam odlučio sastaviti igraću konzolu i tako je sve počelo"

U 4 - 5 godina stvorili smo tvrtku bez vanjskog kapitala snalazeći se na razne načine i na crowdfunding platformama, a sada kada imamo proizvode čije gotovo sve komponente sami proizvodimo u pogonu u Lučkom, vjerujemo da ćemo privući veće investicije koje nam trebaju za daljnji razvoj proizvoda, plasman na tržište i marketing. Zanimanja ima iz cijelog svijeta i vjerujemo da tehnologija i edukacija o STEM-u može iz Hrvatske postati brend, istaknuo je Gajšak.

Do sada su isporučili oko 55 tisuća paketa u 70 zemalja, najviše u SAD, UK i Njemačku, zatim Australiju i Francusku, kao i u Hrvatskoj koju ipak vide kao manje tržište i žele se više pozicionirati globalno.

Najnoviji proizvod koji je još u razvoju je replika tj. njihova inačica popularnog Batmobila, za što su također skupili prvi novac na platformama, te će i prve te male automobile u dijelovima u paketu ići onima koji su u to uložili, a isporuke, po Gajšaku, kreću u srpnju i kolovozu ove godine.

CircuitMess lansira Batmobile - 7 Krenuli su s "igračkama" iz garaže, a sad imaju milijun eura prihoda i prepoznati su u cijelom svijetu

Također za taj su automobil i jedini u regiji dobili dozvolu američke filmske kuće Warner Bross, te su u suradnji s njima dijelom i razvijali proizvod, a Gajšak očekuje da će se prodaja tog proizvoda povećavati.

Dosta rade i na suradnji sa školama u Hrvatskoj i šire, jer već imaju zainteresirane iz svijeta i to posebice u organizaciji STEM radionica na kojima bi se učilo i pomalo igralo s onim što sami učenici sastave.

Kada u Hrvatskoj bude više ovakvih tvrtki koje zarađuju tako da prodaju po cijelom svijetu, zemlja će biti jača jer će biti manji broj ljudi koji kod zapošljavanja ovise o strankama i političkim vezama. Ali, za ovo je potreban talent i puno rada, izjavio je predsjednik Milanović nakon sastanka.

CircuitMess lansira Batmobile - 1 Albert Gajšak i CircuitMess su ponovno uspjeli: Lansirali STEM Batmobil i u samo sat i pol prikuplili potrebna sredstva

Tvrtki ovakvog tipa, potpuno neovisnih o politici, ima premalo, a za to je kriv cijeli ambijent u Hrvatskoj koji sposobne ljude obeshrabruje, trpa i kanalizira u nekakve kalupe i pravce da previše ne dižu glavu i da previše ne gledaju u stranu, rekao je predsjednik Milanović dodavši da se Hrvatska malo oporavila, ali da ne raste zadovoljavajućim stopama koje bi omogućavale da za petnaest, dvadeset godina postane bogata država.

Prilikom obilaska poslovnih prostorija predsjednik Milanović razgovarao je sa zaposlenicima tvrtke, timom mladih pojedinaca koji rade na razvoju softvera i hardvera te proizvode elektroničke i zabavne uređaje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti