Bolja Hrvatska: Mladi poduzetnik i šef godišnje zaradi više od milijun eura

Snimali smo ga kada je imao svega 18. Već tada je prikupio stotinu tisuća dolara za svoj posao s igraćom konzolom. Danas ima ozbiljan biznis. Otvara radna mjesta. U prošloj godini ostvario je prihode veće od milijun eura. Albert Gajšak naša je Bolja Hrvatska.

DNEVNIK.hr | 22.02.2022. / 02:41

Galerija

Jedan vikend sam odlučio sastaviti igraću konzolu i tako je sve počelo. Tako je Albert Gajšak govorio prije pet godina u svom skromnom uredu, no danas je to druga priča. Radnici ga hvale da je najbolji šef. Ima tek 23 godine i upravlja tvrtkom koja broji 23 zaposlenika.

Najbitnije je da ne radim sam više i da sam uspio izgraditi tim ljudi koji su u nekim stvarima bolji od mene, smatra.

Sigurno se pitate u čemu su tako dobri? U osmišljavanju igraćih konzola.

Dođu u dijelovima, nešto kao legići i onda djeca trebaju to složiti, naučiti nešto o programiranju i elektronici i u konačnici dobiju uređaj koji funkcionira, objašnjava Albert.

Na tome je izgradio pravi biznis. A da je pogodio nišu, pokazuje i to da je na jednoj online platformi za financiranje proizvodnje unaprijed prikupio puno više novca od planiranog, doznaje novinarka Lara Švigir za Dnevnik Nove TV.

Cilj je bio da skupimo 10,15 tisuća dolara, a u konačnici smo skupili preko 388 tisuća dolara u šezdeset dana.

Sreću nije pronašao na fakultetu

Zapeo je za oko i velikom Warneru Brosu. I ostvario suradnju.

Bitno je naglasiti da bez obzira na to sto smo u Hrvatskoj, imamo jednake prilike jer mozemo prodavati preko interneta i jednostavno se nekako te barijere spuštaju, dodaje.

A on je granice počeo pomicati kao jedanaestogodišnji dječak. Kako bi se maksimalno posvetio svom poslu, izabrao je put poduzetništva umjesto studija.

Da sam otišao na fakultet i istovremeno radio taj svoj posao ne bih uspio nijedno kako spada. Ne savjetujem ja sad svima da odustanu od faksa, ali u mom slučaju se pojavila ta prilika i odlučio sam je zgrabiti, uvjerava Albert.

Iako je htio, nije mogao ostati u rodnom Karlovcu. Nije mogao naći radnu snagu pa je bio primoran preseliti tvrtku u Zagreb.

Super mi je raditi ovdje i zanimljivo je što je šef mlađi od mene i svejedno dobro surađujemo, kazala je zaposlenica Matea Stanišić. Ugodno sam iznenađen s ekipom i sa šefom jer je naše godište, a to se ne viđa često, dodaje zaposlenik Karlo Krklec.

Bio mlađi ili stariji, želiš li nešto stvoriti, radiš od 0 do 24. Ipak, Albert kaže kako spava iako izgleda izmučeno. Pod budnim je okom investitora. Mala je ovo ekipa koja iz male Hrvatske gradi veliku priču.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti