Hrvatske ekološke tenisice pravi su hit: U manje od 24 sata skupili gotovo dvostruko više od potrebnog na Kickstarteru

Još stignete podržati braću Boljar i njihove tenisice Miret na Kickstarteru i uloviti par za sebe po cijeni od 85 dolara, odnosno oko 580 kuna (ova opcija traje do 4. ožujka u poslijepodnevnim satima).

Martina Čizmić | 04.03.2020. / 08:49

Da imaju dobru ideju koja će biti izvrstan proizvod, braća Boljar znala su još prije pet godina. No trebalo je u to uvjeriti i druge. Njihov potencijal prepoznali su u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u), ali i u Fil Rouge Capitalu, gdje su prošli akceleratorski program. No dečki iz startupa Miret u pravu su se vrijednost svog projekta uvjerili kad su jučer pokrenuli kampanju na Kickstarteru.

Naime, ovaj hrvatski brend ekoloških tenisica iza kojeg stoje braća Boljar, Hrvoje i Domagoj, u manje od 24 sata kampanje na Kickstarteru prikupio je gotovo dvostruko više sredstava no što su tražili. Cilj od 10 tisuća dolara davno je premašen, a u trenutku pisanja ovog teksta iznos prikupljenog novca približavao se 20 tisuća.

Na Kickstarteru su ponudili svoju drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97 % prirodnih materijala. Tenisice Miret napravljene su od 10 prirodnih materijala: konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100 % prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.
Miret u novoj kolekciji nudi četiri linije: Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies. Svaka ekološka tenisica narasla je iz identičnih prirodnih materijala, razlikuje ih njihov vanjski materijal.

Tenisice Hempies napravljene su od 100 % čiste konoplje koja je prirodno prozračna, čvrsta, ali mekana, antibakterijska, nije bojena te se uzgaja na ekoplantažama. Vanjski materijal tenisica Woolies i Fluffies Miret je 100%-tna vuna koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Obje imaju certifikate Oetko-tex, EU Ecolabel, a Woolies i Veggies čak i certifikat Cradle to Cradle. Tenisice Veggies Miret napravljene su od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati.

Željeli smo podići svijest o štetnosti obućarske industrije i razviti ekološki prihvatljiv proizvod. Tehnološka znanje smo imali, kao i ona iz područja industrijskog dizajna. Također i ljubav prema ovome poslu koja nam je usađena kroz obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući svemu tome u proteklih pet godina razvili smo liniju izuzetno ekološki naprednih tenisica koje će od sutra biti dostupne svima koji ih žele ponosno nositi, ne samo zbog kvalitete i udobnosti već i istine o zaštiti našeg planeta koja iza njih stoji. Mi vjerujemo da je korak u njima, korak prema boljem sutra!, kažu braća Boljar.

Ove ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja.

Još stignete podržati braću Boljar i njihove tenisice Miret na Kickstarteru i uloviti par za sebe po cijeni od 85 dolara, odnosno oko 580 kuna (ova opcija traje do 4. 3. u poslijepodnevnim satima). No projekt ćete moći podržati sve do 2. travnja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti