Hrvatski gradovi dobili maksimalnu financijsku potporu za besplatan javni Wi-Fi

Komisija je zaprimila preko 13 000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4 000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Martina Čizmić | 10.12.2018. / 13:17

Besplatan Wi-Fi (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Nakon puno peripetija i problema, napokon su odabrani prvi dobitnici vrijednosnih kupona u inicijativi "WiFi4EU"

Putem održanog poziva, Europska komisija je dodijelila 2800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura.

Prema rezultatima koji su objavljeni na službenim stranicama, gradovi iz Hrvatske osvojili su maksimalan broj vrijednosnih kupona - 224, odnosno ukupno 3,36 milijuna eura. Maksimalan broj vrijednosnih kupona, uz Hrvatsku, ostvarile su i Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija i Rumunjska.

Kako ističu iz HAKOM-a, odaziv gradova i općina na natječaj bio je izuzetan. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura.

Inače, Komisija je zaprimila preko 13 000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4 000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Do kraja 2019., u planu je održati još tri poziva na kojima će se dodjeljivati vrijednosni kuponi, a na kojima će novu priliku za 15 tisuća eura po jedinici lokalne samouprave imati svi koji nisu do sad odabrani, ali i oni gradovi i mjesta koji se tek planiraju prijaviti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti