Hrvatski pametni telefon Noa uz bok Samsungu i Huaweiu

Nagradu će ekipa iz Hangara 18 dobiti prvog dana IFA sajma, na EISA Awards Gala večeri u Berlinu.

Martina Čizmić | 16.08.2017. / 15:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona kao što su Samsung, Huawei, Sony, Honor i LG, koprivnička tvrtka Hangar 18 dobila je za svoj model Noa H10le prestižnu nagradu EISA Best Buy Smartphone 2017-2018. To je pametni telefon koji nudi najbolji omjer dobivenog za cijenu, u smislu dizajna, ugrađenih komponenti, funkcionalnosti i performansi.

Koliko je konkurencija bila jaka, najbolje govori činjenica da su osim Noi, nagrade otišle u ruke najvećih proizvođača. Tako je nagradu za najbolju kameru na pametnom telefonu dobio je Huawei P10, dok je najboljim pametnim telefonom proglašen Samsung Galaxy S8/8+.

Huawei je pokupio još jednu nagradu, i to u kategoriji nosivih uređaja za svoj Huawei Watch 2.

Organizacija EISA (European Imaging and Sound Association) osnovana je daleke 1982. godine kada su urednici 5 europskih fotočasopisa izabrali „kameru godine“. Danas IESA ima članove u 25 zemalja, a svojim godišnjim nagradama odabire najbolje proizvode potrošačke elektronike već više od 30 godina.

Preko 50 časopisa s posebnim interesima koji pokrivaju sva područja kao što su audio, video, kućna kina, automobilske, fotografske i mobilne tehnologije, odlučuju o tome koji će uređaji dobiti godišnje EISA nagrade.

Sama EISA ima 6 ekspertnih grupa, a članovi grupe „Mobile Devices“ poznati su časopisi iz 10-ak zemalja: Danska, Italija, Nizozemska, Bugarska, Švedska, Grčka, Češka, Slovačka, Srbija i Hrvatska. Upravo je njima 23. svibnja 2017. godine predstavljen novi pametni telefon Noa H10le na EISA Press Convention koji se održao u Antwerpenu.

Nakon održanog EISA General Meetinga, donijete su odluke o nagradama koje će biti uručene 1. rujna, prvog dana IFA sajma u Berlinu, na EISA Awards Gala večeri koja će se održati u hotelu Kempinski Bristol.

Brz i tanak, a siguran

Novi model H10le krase izuzetno brzi procesor 10 core MediaTex Helio X27 radnog takta na 2.6 GHz, AMOLED-ekran, 64 GB interne memorije, dvostruka stražnja kamera 2x 13 MP, prednja selfie-kamera od 13 MP te izuzetno tanak unibody-dizajn od samo 7,1 mm.

Za sigurnost se brine brz i precizan multifunkcijski čitač otisaka prstiju. Operativni je sustav na kojem je uređaj temeljen Android 7.1.1 Nougat. Masa pametnog telefona iznosi samo 152 grama, a u njega je ugrađena baterija od 3.800 mAh.

Pametne telefone Noa iz konkurencije izdvaja Premium Care – Noa Element jamstvo od 2 godine za sve modele iz serije Element. Ovo jamstvo pokriva doslovno sve – lom, pad, oštećenja izazvana tekućinom, krađe i sve ostale nezgode koje možete zamisliti.

Pametni telefoni Noa Element dostupni su za kupnju u svim zemljama Europe i šire, upravo preko web-trgovine, a osim toga osigurana je besplatna dostava te servis za sve narudžbe iz europskih zemalja. Sama isporuka pametnih telefona Noa vrši se iz Hrvatske.

Najavljena je nova N serija uređaja, koji će imati omjer ekrana 18:9, kao i novi „flagship“ za iduću godinu sa čak 4 kamere. Noin razvojni tim trenutno najviše radi na softveru jer žele korisnicima uređaja omogućiti mnoštvo novih osobina poput videostabilizacije i DTS-zvuka. Razvijaju i korisničko sučelje (User Interface) koje će biti ugodno, zanimljivo, funkcionalno, ali i nenametljivo krajnjem korisniku.

Prateći svjetske trendove te razvojem vlastitih dodatnih vrijednosti za kupce, u vidu jamstva Premium Care, softvera i vlastitog sučelja, Noa postavlja nove trendove u B segmentu pametnih telefona.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti