Hrvatski radari nadziru kineske vode

Na svjetskom tržištu Geolux je držao 10 % udjela tijekom 2017., a predviđanja globalnog rasta su 50 % u 2018. godini.

Zimo Zimo | 30.01.2018. / 18:09

Hidrološki radar Geolux (Foto: Geolux) (Foto: Geolux)

Kinesko tržište jedno je od najvećih na svijetu, a kad jedna tvrtka iz male Hrvatske drži udio od čak 30 posto tog tržišta, onda je to zaista velika stvar.

Tvrtka Geolux, jedina koja u Hrvatskoj, ali i u regiji proizvodi radare, uspjela je upravo u tome. Iako su na kineskom tržištu hidroloških radara prisutni već godinama, ovu su godinu započeli velikom isporukom hidroloških radara na tržište Kine u vrijednosti od milijun kuna.

 

Ova narudžba jako je bitna za Geolux jer smo već na početku godine prešli ukupnu prošlogodišnju isporuku naših proizvoda u Kinu. S partnerima u Kini imamo sjajnu suradnju već dulji niz godina i tamo smo se uspjeli dokazati kao najpouzdaniji i najkvalitetniji uređaj za radarska hidrološka mjerenja. Očekujemo kako ćemo na tamošnjem tržištu rasti barem 30 posto u tekućoj godinu, a ova narudžba nam je potvrdila kako su ta očekivanja bila više nego realna, kazao je Tomislav Grubeša, tehnički direktor Geoluxa.

 

Kvalitativna prednost nad konkurentskim uređajima već im je donijela značajne narudžbe, pa se do kraja mjeseca planiraju isporuke i za Europu točnije Njemačku, Nizozemsku, Norvešku, Italiju, Španjolsku i Srbiju, zatim Indiju i Južnu Ameriku.

Radarski mjerač protoka tekućina Geolux RSS-2-300W trenutno je vodeći uređaj na svijetu po performansama i preciznosti, a odlikuju ga male dimenzije, niska potrošnja energije, robusnost i velika osjetljivost koja omogućuje mjerenje protoka vrlo mirnih tekućica skoro bez valova na površini.

 

Senzori tvrtke Geolux inače se primjenjuju za nadzor i mjerenja u hidrologiji, prvenstveno otvorenih vodotoka, zatim u hidroenergetici za upravljanja hidroelektranama te u procesiranju otpadnih voda i ostalim industrijskim aplikacijama, a korišteni su i za precizna mjerenja brzina rasutih tereta i pokretnih traka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti