Hrvatski startup Robotiq.ai prikupio više od milijun eura investicija za razvoj softverskih robota

Softverski roboti, koje razvijaju u Robotiq.ai-u, mogu uspješno odraditi gotovo sve zadatke kao i fizička osoba.

Martina Čizmić | 10.05.2021. / 14:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski startup Robotiq.ai objavio je kako je osigurao više od milijun eura investicije za potrebe širenja svog poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava. Kako ističu, prvu investiciju dobili su kroz EU Eurostars projekt za potrebe istraživanja i razvoja softvera, dok je posljednja osigurana kroz češki fond J&T Ventures, koji je dio J&T grupacije, u iznosu od ukupno 900.000,00 EUR.

Robotiq.ai osnovan je 2018. godine od strane iskusnih IT inženjera - Darka Jovišića, Marka Gudelja i Ivana Belasa. Iako se radi o mladom timu stručnjaka, Robotiq.ai već je ostvario uspješnu partersku suradnju s velikim klijentima poput: Rimac Automobili (HR), FINA (HR), Hoermann (GER), OTP Bank (HR), Sber Bank (SRB), BDO (AUS), Dunav osiguranje (SRB), te s ostalim klijentima koji dolaze iz Južnoafričke Republike, SAD-a te ostalih europskih zemalja.

Naši softverski roboti mogu uspješno odraditi gotovo sve zadatke kao i fizička osoba. Roboti mogu analizirati podatke, stvarati izvješća, pronalaziti informacije te komunicirati. Istodobno, u mogućnosti su i izvršavati veliku količinu tehničkih zadataka poput komunikacije s bazama podataka ili putem API-ja. Velika je količina “ljudskih zadataka” repetitivna te se rutinki svakodnevno ponavlja u tvrtkama - govorimo o desecima, stotinama pa čak i tisućama dnevnih ponavljanja. Korištenjem umjetne inteligencije, našim kupcima možemo pružiti neusporedivo bržu, pouzdaniju i, ono što je najvažnije, prilagodljivu uslugu. RPA rješenja oslobađaju ljude od rebotskog načina rada te im osigurava vrijeme za kreativniji i kvalitetniji rad koji svakako donosi i dodatnu vrijednost kompanijama, izjavio je Marko Gudelj, Business Development Manager te jedan od osnivača Robotiq.ai.

Ključna prednost naših robota je u njihovoj jednostavnoj i brzoj implementaciji te integraciji u postojeće sustave, kao i činjenici da su lako upravljivi. Implementacija Robotiq.ai zahtjeva minimalno sudjelovanje IT odjela kompanije u kojoj se rješenje integrira, što značajno smanjuje vrijeme i trošak potreban za implementaciju rješenja. U nekim procesima roboti zamijenjuju, čak i do 90 posto, potrebe za korištenjem osoba za takve repetitivne zadatke te su sposobni raditi 24 sata dnevno, sedam dana tjedno. Iako su Robotiq.ai robotska rješenja do 70 posto jednostavnija i brža za implementaciju u postojeće sustave u odnosu na konkurentska rješenja, cilj nam je dodatno povećanje njihove brzine i robusnosti samih robota, kako bismo ih učinili još učinkovitijima. Iskreno vjerujemo da će upravo to biti naša glavna konkurentska prednost na globalnom tržištu, zaključuje Darko Jovišić, CEO i suosnivač Robotiq.ai.

Robotska automatizacija procesa tiče se svake tvrtke u svakoj industriji. Robotiq.ai nudi rješenje koje je izuzetno jednostavno implementirati, a samim time i lako pokrenuti, čak i u SME segmentu. Tim koji stoji iza Robotiq.ai također posjeduje pokretačke i izvršne sposobnosti koje su ključne za fazu u kojoj se kao tvrtka trenutno nalaze. Čvrsto vjerujemo da će Robotiq.ai postati relevantan igrač na globalnoj razini u ciljanim sektorima, naglasio je David Polach, investicijski menadžer iz J&T Ventures fonda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti