Hrvatski startupi bore se za Central European Startup Award

U konkurenciji čak 3700 nominiranih iz deset zemalja, u 14 kategorija, svoje su mjesto pronašli i kandidati iz Hrvatske.

Martina Čizmić | 29.08.2018. / 10:56

Albert Gajšak i MAKERbuino (Foto: Privatna arhiva) (Foto: Privatna arhiva)

Cijeli niz hrvatskih startupa i pojedinaca koji djeluju u hrvatskoj startup zajednici nominiran je za Central European Startup Awards, nagrade koja se dodjeljuje na razini središnje Europe.

Radi se o nagradi koja se dodjeljuje najboljim, najinspirativnijim i društveno osvještenim invoatorima koji zaslužuju svu pozornost javnosti. Za razliku od nekih drugih nagrada koje su u obliku financijske podrške, Central European Startup Awards umjesto novca donosi mogućnost povezivanja nagrađenih pojedinaca i startupa sa svjetskom mrežom inkubatora, investitora, medija, ali i omogućuje odlazak na neke od najvećih svjetskih startup konferencija.

U konkurenciji čak 3700 nominiranih iz deset zemalja, u 14 kategorija, svoje su mjesto pronašli i kandidati iz Hrvatske. U finalnom odabiru našli su se pojedinci i startupovi koji su u svojim kategorijama pobijedili na nacionalnim natjecanjima.

Potpuni popis hrvatskih kandidata, za koje ujedno možete glasovati do 31. kolovoza pogledajte ovdje, a mi ćemo samo istaknuti neke od poznatijih.

Tako je u kategoriji "Founder of the year" (Osnivač godine) nominiran mladi Karlovčanin, autor MakerBuino konzole, Albert Gajšak, ali i startup Cookhub koji pruža mogućnost kuhanja u zajedničkom (coworking) prostoru, a koji je nominiran i za Najbolji coworking prostor.

Biti nominiran za novog poduzetnika godine velika je stvar, pogotovo kada radite u sredini s jakom startup klimom kao što je Karlovac, prokomentirao nam je u svom stilu Albert te skrenuo pozornost na još jednog nominiranog: Nemojte zaboraviti glasati i za mog kolegu Tomislava Cara - u izboru je za top investitora godine i glavni konkurent mu je VC fond od 40 milijuna eura.

Central European Startup Award (Foto: CESA) (Foto: CESA)

Albertov MakerBuino bori se i za titulu "Best Newcomer" i "Startup of the year". Treba još istaknuti i startup Amodo koji je nominiran u kategorijama "Best AI/Machine learning Startup" (Najbolji startup koji se bavi umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem) "Best IoT Startup" (Najbolji IoT startup); Beyond Seen Screen nominiran je u kategoriji "Best blockchain startup" (Najbolji blockchain startup); Bike2lock nominiran je u kategoriji "Best Newcomer" (Najbolji novi startup) te "Startup of the Year" (Startup godine); Braille Riddles i Good Game Global u kategoriji "Best social imapact startup" (Najbolji startup s društvenom komponentom); Equinox u kategoriji "Best blockchain startup" (Najbolji blockchain startup); Erato za "Best fintech startup" (Najbolji startup koji kombinira financije i tehnologiju), a Foodin za "Startup of the year" (Startup godine).

Spomenimo još i Hubbig koji je nominiran "Best AI/Machine learning Startup" (Najbolji startup koji se bavi umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem) i "Best Newcomer" (Najbolji novi startup), MamForce za "Best social impact startup" (Najbolji startup s društvenom komponentom); Mobile Vehicle Technology za "Best IoT startup"; Smart Lumies također za "Best IoT Startup" i "Best Newcomer"; South Central Ventures za "Investitor of the Year"; Startup Factory Zagreb i Startup Inkubator Rijeka za "Best Accelerator or Incubator"; TalentLyft za "Startup of the year"; Vayla za "Best blockchain startup" i "Best fintech startup"; VeeMee za "Best Newcomer"; vHealth Lab u čak tri kategorije - "Startup of the year", "Best AI/Macine learning Startup" i "Best social impact startup"; te na kraju Tehnološki park Zagreb za "Best coworking space".

Glasajte za hrvatske startupe i pomozite im da se probiju i na svjetsko tržište.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti