Hrvatski VC fond Fil Rouge Capital odabrao Top Digital Agency za svoju prvu investiciju

TDA je zatvorio je drugu ovogodišnju investicijsku rundu u vrijednosti od 8 milijuna kuna.

Martina Čizmić | 23.08.2019. / 14:06

Goran Deak i Stevica Kuharski (Foto: TDA)

Top Digital Agency (TDA) postao je prva tvrtka u investicijskom portfelju novog hrvatskog VC fonda, Fil Rouge Capital, čija je zadaća ulagati isključivo u hrvatske tehnološke tvrtke.  Podsjetimo, Fil Rouge Capital (FRC) je fond za financiranje kapitala koji ulaže u hrvatska poduzeća u ranoj fazi od pretplatnika do kruga serije A kombinacijom izravnih investicija i akceleratorskih programa.

Kako su priopćili iz TDA, Fil Rouge Capital oduševljen je što je upravo TDA prva tvrtka u njihovom investicijskom portfoliu. Ta činjenica snažno zaokružuje ovogodišnji investicijski ciklus za TDA. U veljači ove godine, hrvatski kolektiv je odabran u TOP 50 Startupova u svijetu prema Startup Grindu, najvećoj startup zajednici u svijetu, dok je u travnju crowdfunding kampanjom prikupio nešto više od 3,1 milijuna kuna u samo 26 sati putem investicijske platforme Funderbeam. Od listopada 2018. godine, do danas, na TDA su prijavljeni projekti u vrijednosti većoj od 260 milijuna kuna.

Funderbeam kampanja TDA Hrvatski startup srušio rekord: U samo 26 sati prikupili 3,1 milijun kuna od investitora diljem svijeta

Iznimno smo ponosni što je Stevica i cijeli Fil Rouge tim prepoznao potencijal TDA te smo veoma uzbuđeni biti prva investicija. Veselimo se zajedničkoj suradnji jer mentalitet i pristup FRC tima je nešto što smo mi poprilično dugo tražili u investitoru. Sretni smo i zbog činjenice da nam ova investicija daje financijsku sigurnost za naredni period tako da se možemo u potpunosti posvetiti onom što nam najbolje ide - rastu naše tvrtke, izjavio je Goran Deak, osnivač i direktor u TDA.

Od listopada 2018. godine, TDA je narastao na više od 4000 agencijskih korisnika iz više od 110 zemalja diljem. 

Iznimno smo sretni što vidimo rezultate našeg dugogodišnjeg rada te konkretan preokret sa našom prvom investicijom u Hrvatskoj. U Goranu i njegovom timu vidimo potencijal kojim mogu poremetiti tržište, a to je jedna od glavnih kriterija prilikom ulaganja, zaključio je Stevica Kuharski koji je na čelu Fil Rouge Capitala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti