HT i Zagrebačka banka predstavili zajedničko Telekom Bankarstvo

Radi se o prvoj takvoj suradnji (banke i telekoma) na hrvatskom tržištu.

Martina Čizmić | 28.08.2019. / 15:23

Goran Lončarić, HT (Foto: Hrvatski Telekom)

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka predstavili su novu aplikaciju Telekom Bankarstvo koja u sebi sadrži cjelovitu uslugu mobilnog bankarstva (mobilna aplikacija, tekući račun, devizni račun, žiro račun, besplatne transakcije, Internet bankarstvo te ostale usluge banke poput gotovinskih i stambenih kredita te štednje) Zagrebačke banke u suradnji s Hrvatskim Telekomom. 

Kako su pojasnili na predstavljanju, postupak ugovaranja Telekom Bankarstva vrlo je brz i jednostavan te ga je u potpunosti moguće obaviti digitalno, bez odlaska u poslovnicu banke. Usluga je na raspolaganju korisnicima iOS i Android pametnih telefona koji već jesu ili će to klijenti Zagrebačke banke tek postati, dok će korisnicima Hrvatskog Telekoma biti dostupne posebne pogodnosti.

Primjer IziPay usluge (Foto: Screenshot/Zimo)

Tako uz uobičajene bankarske usluge, korisnici Telekom Bankarstva mogu koristiti IziPay uslugu. Radi se o usluzi koja im omogućava slanje novca osobi putem njenog telefonskog broja, bez potrebe za upisivanjem IBAN-a, neovisno u kojoj banci u Hrvatskoj ima račun i to bez naknade. Primatelj ne mora instalirati Telekom Bankarstvo aplikaciju, niti biti klijent Zagrebačke banke ili Hrvatskog Telekoma, već do novca može doći besplatnom registracijom na web stranici. Osim toga, kako su istaknuli na predstavljanju, korisnicima HT-a, prilikom korištenja aplikacije ne troši se internet iz tarife ili opcije, a prilikom kupovine Simpa bonova moguće je ostvariti i do 30 posto više kuna na bonus račun.

Kao posebnu pogodno istaknuli su činjenicu da je Telekom Bankarstvo moguće koristiti za već od 10 kuna mjesečno (za korisnike Magente), odnosno 20 kuna (za one koji nisu korisnici HT-ovih usluga). Korisnicima su za taj iznos uz osnovne bankarske usluge poput transakcijskih računa, na raspolaganju i dodatne pogodnosti, primjerice deset besplatnih transakcija mjesečno, od čega do tri podizanja gotovog novca s kunskih računa na bankomatima drugih banaka unutar Hrvatske i EU-a bez naknade, te od tri podizanja gotovine mjesečno na bankomatima drugih banaka bez naknade.

  Goran Lončarić (HT) i Luka Tomašković (Zaba) (Foto: Hrvatski Telekom)

Zagrebačka banka kontinuirano ulaže u digitalizaciju kako bi poboljšala korisničko iskustvo i klijentima ponudila najnaprednije usluge mobilnog bankarstva. Kroz suradnju s Hrvatskim Telekomom još jednom smo pokazali da smo predvodnici bankarskih trendova na tržištu koje danas zahtijeva brza, jednostavna i sigurna rješenja, poručio je Luka Tomašković, direktor Kanala isporuke i direktor Strategije Maloprodaje i razvoja poslovanja u Zagrebačkoj banci.

 

Ulaskom u područje digitalnog bankarstva, putem ove suradnje sa Zagrebačkom bankom Hrvatski Telekom svim korisnicima Telekom Bankarstva omogućava da i kroz ovu inovativnu uslugu žive u svijetu boljih mogućnosti. Ponosan sam što predstavljamo uslugu koja nudi cjeloviti bankarski paket, napredne usluge putem mobilne aplikacije, a uz to usluga pruža najbolju vrijednost za novac na tržištu, izjavio je Goran Lončarić, direktor projekta Telekom Bankarstva u Hrvatskom Telekomu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti