HTC-ova desetka: Opasan konkurent Appleu i Samsungu

Na internetu su objavljene fotografije novog HTC-ovog top modela koji bi se, umjesto kao One M10, trebao prodavati samo kao HTC 10

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2016. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Neke prošlogodišnje glasine upućivale su na to kako HTC na Mobile World Congressu planira predstaviti svoj novi top model pametnog telefona iz M serije, no na MWC-u vidjeli smo nove telefone kompanija poput Samsunga, LG-a i Sonya, ali ne i HTC-ov smartphone. Njihov novi mobilni uređaj očekujemo tijekom ovog ili sljedećeg mjeseca, a prema informacijama Droid Lifea, u HTC-u su se odlučili iz njegovog imena izbaciti 'One M' te bi se ovaj telefona trebao prodavati samo kao HTC 10. Također, na Twitteru su objavljene i nove fotografije 'desetke' koje otkrivaju klasičan dizajn s home tipkom/senzorom otiska prstiju i kamerom s prednje strane, kamerom i bljeskalicom sa stražnje strane, bočnim tipkama te s USB Type-C utorom, zvučnicima i izlazom za slušalice s donje strane.

Hardverski, ovaj se uređaj ne bi trebao previše razlikovati od ostalih top modela konkurentskih kompanija koji su predstavljeni u veljači pa će ga pokretati posljednja verzija Qualcommovog procesora (820) i Android Marshmallow, imat će 4GB RAM-a i 12MP kameru. Dijagonala ekrana iznosit će 5,15 inča, uz rezoluciju od 1,440x2,560 piksela, imat će 32GB memorije, a očekuje se i utor za memorijske kartice s kojim se ukupan kapacitet prostora za pohranu podataka na ovom uređaju može povećati na više od 200GB što bi i najzahtjevnijim korisnicima trebalo biti i više nego dovoljno prostora. Iako sve ove informacije (još) nisu potvrđene iz HTC-a, s obzirom na trenutne trendove na tržištu, gotovo je sigurno kako će njihov novi smartphone imati sve navedene opcije te će biti opasan konkurent vodećim kompanijama na tržištu, Samsungu i Appleu, ali i uređajima poput LG-jevog G5, novih Sonyjevih Xperia X telefona i drugih top modela smartphonea.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti