HTC predstavio dva nova pametna telefona - HTC U11+ i HTC U11 Life

HTC je predstavio dva telefona iz svoje U linije - U11+ i U11 Life koji su još tanji i puni inovacija.

Martina Čizmić | 03.11.2017. / 07:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HTC je predstavio dva telefona iz svoje U linije – U11+ i U11 Life koji su još tanji i puni inovacija.

Za razliku od prvog predstavnika serije U11, HTC U11+ ima još veći ekran i bateriju u tanjem kućištu. Dizajniran je s istom atraktivnom, nagrađivanom likvidnom površinom kao i model HTC U11. Dolazi u elegantnoj crnoj boji Ceramic Black te potpuno novoj prozirnoj završnoj obradi Translucent Black.

U11+ ima 6-inčni ekran omjera 18:9 presvučen Corning Gorilla Glassom 5 za još bolje gledanje filmova i igranje igara. Baterija kapaciteta 3930 mAh osigurava dulju autonomiju i bezbrižno korištenje ovog pametnog telefona cijeli dan.

Unatoč velikom ekranu, HTC U11+ moguće je koristiti i samo jednom rukom zahvaljujući Edge Launcher aplikaciji koja pruža jednostavan pristup obavijestima i aplikacijama te Edge Senseom, koja reagira na stistak rubova uređaja i aktivira najčešće korištene aplikacije.

Pogonjen mobilnom platformom Qualcomm Snapdragon 835 s X16 LTE, HTC U11+ podržava i HDR10 video koji će omogućiti živopisan prikaz slike. Koristi Android 8.0 Oreo s HTC Sense. Dolazi sa 6 GB radne memorije i još 128 GB memorije za pohranu koju je moguće proširiti do 2 TB.

HTC U11+ opremljen je još boljim kamerama od modela HTC U11. Tako glavna kamera ima rezoluciju 12 megapiksela i otvor blende od 1.7, a opremljena je i UltraSpeed Autofocusom, optičkom stabilizacijom slike i dual LED bljeskalicom. Prednja kamera ima rezoluciju od 8 megapiksela s kutom pregleda od 85 stupnjeva i otvorom blende od 2.0.

HTC BoomSound na modelu HTC U11+ dosad je najglasniji na HTC-ovim telefonima i donosi 30% više glasnoće nego na modelu HTC U11, s bogatijim zvukom i boljim dinamičkim rasponom zvuka te manje distorzije.

Za najbolji doživljaj slušanja slušalice HTC USonic earbuds mapiraju vašu ušnu školjku tehnologijom sonara te zvuk prilagođava korisniku. Tehnologija naprednog, aktivnog uklanjanja šuma ugrađena u slušalice HTC USonic automatski kontroliraju razine zvuka u okolini, brzo prilagođavajući zvuk u skladu s bukom i smetnjama iz okoline.

HTC U11 Life s dvije kamere od 16 MP

Kao i njegov prethodnik, HTC U11 Life ima sve značajke flagship telefona po značajno nižoj cijeni, uključujući i Googleove softverske inovacije koje donosi platforma Android One.

Dizajn modela HTC U11 Life nastavak je filozofije dizajna likvidnih površina. Ima izdržljivu stražnju stranu izrađenu od akrilne plastike koja je proizvedena metodom Optical Spectrum Hybrid Deposition. Nizanjem slojeva dragocjenih minerala s visokim indeksom loma svjetlosti napravljena je pozadina u živim novim bojama koja reflektira svjetlo svakim pokretom. HTC U11 life izrađen je filozofijom simetričnosti u tri osi, kako bi dobili tanak telefon odlične ergonomije koji savršeno leži u ruci.

Kao i ostali članovi U obitelji, HTC U11 Life ima jednostavan i moderan dizajn koji skriva pametni telefon otporan na kišu ili snijeg.

Zahvaljući osjetljivim rubovima telefona, jednostavno je snimiti fotografiju, pokrenuti Google Assistant, otvoriti aplikaciju ili pretraživati internet.

Glavna, ali i stražnja kamera imaju rezoluciju 16 megapiksela, a zahvaljujući tehnologiji HDR Boost snima čišće i uravnoteženije slike. Podržava 4K snimanje videa i uklanja šumove za još bolje videozapise.

Kao i U11+, U11 Life koristi tehnologiju HTC USonic za bolje iskustvo slušanja glazbe i uklanjanja šumova.

HTC U11 Life dolazi s mobilnom platformom Qualcomm Snapdragon 630 s vrhunskim performansama, brzim bežičnim mrežama i zavidnom autonomijom baterije. Zahvaljujući Quick Charge 3.0 baterija od 2600 mAh još je bolja od one u HTC 10. U usporedbi s HTC 10, HTC U11 life omogućuje 2 sata dulju reprodukciju videozapisa, 20 sati više reprodukcije glazbe na zvučniku, 14 sati više reprodukcije glazbe na slušalicama te gotovo 2 sata duljeg surfanja putem bežične mreže.

Iako još nije službeno potvrđena dostupnost uređaja HTC U11+ i U11 Life u Hrvatskoj, prema neslužbenim informacijama očekuje se njihov dolazak krajem studenog odnosno u prosincu 2017.

Cijena u Europi, prema neslužbenim informacijama, trebala bi se kretati oko 799 eura (oko 6000 kuna) za U11+, odnosno oko 350 eura (oko 2600 kuna) za U11 Life.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti