HTC predstavio prvi “metaverse smartphone”

Riječ je o uređaju srednje kategorije koji dolazi s nekim opcijama vezanim uz metaverse i kripto.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.06.2022. / 13:30

HTC Desire 22 Pro (Foto: HTC)

HTC je, poput Mete i Marka Zuckerberga, jedna od kompanija u kojoj vjeruju da ćemo u budućnosti dosta vremena provoditi u virtualnom svjetovima. Kompanija u svojoj ponudi tako već ima uređaje za virtualnu stvarnost, a predstavili su i vlastitu verziju virtualnog svijeta nazvanu Viverse.

  Mark Zuckerberg Prema Zuckerbergu, do kraja desetljeća milijarda ljudi vrijeme će provoditi u metaversu

Prije nekoliko mjeseci najavili su kako pripremaju i svoj “metaverse telefon”, a iako tada nisu objavili nikakve detalje o tome što možemo očekivati, novinari su očekivali uređaj sa snažnim hardverom i aplikacijama za pristup proširenoj stvarnosti. Ovog tjedna telefon je i službeno predstavljen, no ipak je riječ o uređaju srednje kategorije, čija cijena na tržištu Velike Britanije iznosi 399 funti.

Što se metaversa tiče, HTC Desire 22 Pro napravljen je kao partnerski uređaj naglavnom uređaju Vive Flow VR, pri čemu na The Vergeu napominju kako sličnu funkcionalnost povezivanja imaju i ostali telefoni koje pokreće Android pa nije baš jasno u čemu je razlika. Ono po čemu se ipak izdvaja od konkurencije su opcije vezane uz NFT. S telefonom tako dolazi digitalni novčanik za pohranu i upravljanje kriptoimovinom, a treba naglasiti kako se s telefonom dobije i besplatni NFT. Ipak, nije poznato hoće li NFT dobiti svi kupci telefona ili će ta opcija ovisiti o tržištu.

  Virtualna odjeća za metaverse Meta pokreće online trgovinu za prodaju digitalne odjeće za avatare

Što se klasičnih opcija tiče, Desire 22 Pro dolazi sa 6,6-inčnim ekranom frekvencije osvježavanja 120Hz, ima tri stražnje kamere (glavna 64MP, 13MP ultraširoka i 5MP senzor dubine), pokreće ga Snapdragon 695, ima 8GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu podataka. Kapacitet baterije iznosi 4520 mAh, operativni sustav je Android 12, a telefon ima i IP67 certifikat zaštite od prašine i vode.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti