Meta pokreće online trgovinu za prodaju digitalne odjeće za avatare

Mark Zuckerberg vjeruje kako će digitalna roba biti važan način izražavanja u metaversu i veliki pokretač kreativne ekonomije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2022. / 08:16

Virtualna odjeća za metaverse (Foto: Meta)

Osim što se Mark Zuckerberg želi pobrinuti da u budućnosti puno vremena provodimo u virtualnim svjetovima, njegova će se kompanija pobrinuti da u metaversu dobro izgledamo. I to će, naravno, naplatiti. Iz ove su kompanije tako najavili lansiranje online trgovine za virtualne svjetove za korisnike Facebooka, Instagrama i Messengera, a u trgovini će se moći kupiti digitalna odjeća poznatih brendova.

Slika nije dostupna Meta zbog metaversa gubi milijardu dolara mjesečno, ali Zuckerberg je uzbuđen zbog rezultata koje očekuje - 2030. godine

Na početku će korisnici tako moći kupiti digitalnu odjeću Prade, Balenciage i Thom Brownea poput majica s kapuljačama, odijela i odjeće za motokros, a tu će odjeću za virtualni svijet platiti, naravno, pravim novcem. Digitalna roba bit će važan način izražavanja u metaversu i veliki pokretače kreativne ekonomije, napisao je Mark Zuckerberg na Facebooku i dodao kako će se u njihovoj online trgovini pojaviti i drugi brendovi te je najavio njenu dostupnost za virtualnu stvarnost.

Luksuzni modni brendovi već surađuju s tehnološkim kompanijama pa tako Balenciaga prodaje svoju virtualnu odjeću u Fortniteu, dok je u Robloxu otvoren Gucci Town u kojem se nalazi i virtualna trgovina.

Slika nije dostupna “Otac iPoda” nema dobro mišljenje o metaversu jer smatra da bi mogao biti toksičan

Metina online trgovina odjeće za metaverse trebala bi postati dostupna “uskoro”, a još nije poznat način na koji će joj korisnici moći pristupati i kupovati s nje. Također, nije poznato niti kolika će biti cijena takve odjeće i ne treba isključiti mogućnost da bi je mogli platiti skuplje nego pravu odjeću. Npr. nedavno su predstavljene Nikeove virtualne tenisice koje se prodaju kao NFT, a čija cijena iznosi nekoliko tisuća dolara, pri čemu najskuplji model stoji čak 130 tisuća dolara.

Izvor: Tech Crunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti