HTC predstavio svoje nove adute - HTC Desire 12 i HTC Desire 12+

Novi HTC-ovi aduti imaju velik 18:9 ekran, tanki dizajn i dvostruku kameru.

Martina Čizmić | 20.03.2018. / 17:31

Galerija

HTC je predstavio svoje nove audute namijenjene onima koji vole snimati videa i fotografije te ih objavljivati na društvenim mrežama - HTC Desire 12 i HTC Desire 12+.

Tako HTC Desire 12 dolazi s ekranom veličine 5,5, a HTC Desire 12+ 6 inča HD+ (720 x 1440) IPS LCD.

Koristi Android 8 operativni sustav s HTC Sense Companionom, a sve pokreće četverojezgreni procesor MediaTek MT 6739, 3 GB radne i 32 GB memorije za pohranu odataka. Uz microSD karticu, prostor za pohranu moguće je proširiti na do 2 terabajta.

Glavna kamera, smještena na stražnjoj strani, ima rezoluciju od 13 megapiksea, a zahvaljujući senzoru BSI i PDAF (Phase Detection Auto Focusu) moguće je snimati oštre fotografije i u pokretu, ali i video u Full HD (1080p) rezoluciji. I prednja kamera, s rezolucijom od 5 megapiksela, opremljena je senzorom BSI za jasne i oštre selfije.

HTC Desire 12 (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Desire 12 podržava dvije nanoSIM kartice, a treba posebno istaknuti i kako za utvrđivanje lokacije telefona koristi GPS i GLONASS.

Treba još istaknuti i bateriju kapaciteta 2730 mAh.

U usporedbi s njim, HTC Desire 12+ ima nešto jače performanse. Dolazi opremljen Android 8 operativnim sustavom s HTC Sense Companionom, koji korisniku daje prijdloge za akcije temeljene na njegovoj aktivnosti.

Tako HTC Sense Companion podsjeća na nadolazeće obaveze ili praznike, ali će i ugasiti alarme na praznična jutra. Dovoljno je pametan da korisnika obavijesti o sastancima tog dana i podsjeti ga da napuni telefon ili ponese mobilni punjač.

HTC Desire 12+ (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Osim toga, HTC Sense Companion osigurava da telefon radi na optimalnim brzinama. Predložit će uklanjanje nepotrebnih podataka i nekorištenih aplikacija za oslobađanje dodatnog prostora.

Desire 12+ pogoni osmojezgreni Qualcomm Snapdragon, a ima 3 GB radne i 32 memorije za pohranu, koju je moguće proširiti do 2 terabajta.

Kao i kod Desire 12, Desire 12+ ima stražnju kameru s 13 megapiksela, ali i dodatnu kameru s 2 megapiksela koje omogućuju ponovno izoštravanje fotografije i nakon okidanja, za izvrstan, umjetnički bokeh efekt. S prednje strane se nalazi kamera rezolucije 8 megapiksela, koja kao i stražnja mogže snimati Full HD video, a za dobre selfije i u mraku ima ugrađenu i LED bljeskalicu.

HTC Desire (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Desire 12+ dolazi s pregršt senzora za detekciju stanja u okolini, senzorom otiska prsta, a baterija ima kapacitet od 2965 mAh.

Oba modela mogu se pohvaliti likvidnom površinom viđenom na modelu U11 - akrilna staklena stražnja strana s novim, modernim dizajnom koji privlači sve poglede. Kompaktan okvir i zaobljeni rubovi ostavljaju dojam luksuza, a dinamične bolje daju na jedinstvenosti.

Uređaji će u Hrvatskoj biti dostupni sredinom travnja i to po cijeni od 1599 kuna za HTC Desire 12, odnosno 1999 kuna za HTC Desire 12+.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti