HTC u suradnji sa Valveom predstavio HTC Re Vive

Iako su specifikacije i slike novog HTC-ovog flagship modela M9 bile dostupne i prije nego li su ga predstavili na Mobile World Congresu, jednu stvar je HTC uspio zadržati tajnom.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 03.03.2015. / 12:18

HTC u suradnji sa Valveom predstavio HTC Re Vive

Iako su specifikacije i slike novog HTC-ovog flagship modela M9 bile dostupne i prije nego li su ga predstavili na Mobile World Congresu, jednu stvar je HTC uspio zadržati tajnom.

U suradnji sa VALVE-om kreirali su "virtual reality headset" tj. naočale za 3D prikaz virtualne stvarnosti, naziva HTC Re Vive.

Uređaj će imati mnoge senzore, uključujući žiroskop, brzinomjer, senzor za lasersko pozicioniranje i nosiocu naočala će omogućiti  potpuni doživljaj uz stvaranje zvučne i vizualne kulise. To znači da će se virtualna stvarnost doslovno moći istražiti, uz interakciju sa objektima, te će se oni moći istraživati sa svih strana.

Što se tiče samih tehničkih specifikacija, Re Vive će imati zaslon sa rezolucijom od 1200x1080  ispred svakog oka, sa prikazom od 90 frameova po sekundi. Audio-jack ulaz namijenjen je slušalicama, te će u kompletu biti dostupni ergonomični igrački VR kontroleri, za svaku ruku po jedan.

Developerske verzije Re Vive-a bit će dostupne već na proljeće ove godine, a definiran konačan proizvod za krajnje korisnike bit će dostupan na ljeto 2015. Provjerite video u nastavku i saznajte kako izgleda budućnost u suradnji HTC-a i Valve-a.

Foto Vox

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti