HTC U11 - pametni telefon za stiskanje

HTC je novim pametnim telefonom, U11, spojio upravljanje uređajem stiskanjem s vrhunskim kamerama i AI asistentima.

Martina Čizmić | 16.05.2017. / 16:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HTC je predstavio svoj novi pametni uređaj HTC U11, koji po prvi put donosi upravljanje pomoću stiskanja.

Kako je istaknuto prilikom prestavljanja, HTC Edge Sense omogućuje korištenje telefona pomoću na pritisak osjetljive površine. Tako je dovoljno stisnuti sam uređaj za pokretanje aplikacije kamere i fotografiranje ili korištenje omiljenih aplikacija. Osim toga, uz HTC Edge Sense moguće je slati tekstualne poruke bez gledanja u ekran. Dovoljno je stisnuti uređaj, izgovoriti poruku i ona će biti pretvorena u tekst i poslana.

Dodirne geste moguće je dodatno prilagoditi za slanje e-mail poruka, pokretanje omiljene aplikacije ili druge napredne funkcije, a za bolju funkcionalnost moguće je izabrati između kratkog stiska, dugog stiska i stiska i držanja.

Prednost upravljanja stiskom najbolje se vidi kad trebate odgovoriti na poziv na kiši ili s rukavicama na rukama.

Stakleni uređaj otporan na vodu

Sam uređaj napravljen je od 3D stakla sprijeda i straga, zbog čega je telefon izuzetno tanak. Opremljen je 3D staklenim ekranom Quad HD dijagonale 5,5” koji prikazuje jasnu, čistu sliku i tekst, čak i pri izravnoj sunčevoj svjetlosti.

HTC U11 je otporan na vodu  pa se ne morate bojati prskanja, prolijevanja tekućine po uređaju ili potapanja vašeg uređaja.

Uz HTC U11 dolaze i slušalice HTC Usonic, koje kombiniraju aktivno otkazivanje šuma (ANC) s mogućnošću prilagodbe zvuka korisnikovom sluhu. Povezujući mikrofone u slušalicama i USB-C povezivost, slušalice Usonic uz pomoć akustičnog signala skeniraju uho korisnika i individualno prilagođavaju zvuk

Zvučnici HTC BoomSound Hi-Fi Edition također su unaprijeđeni, kako bi pružili još jači zvuk i bolji dinamički raspon zvuka. Visokotonski zvučnik sad ima akustičnu komoru za reprodukciju još bogatijih srednjih i visokih tonova. Istovremeno, niskotonski zvučnik dolazi s potpuno novom zvučničkom jedinicom te naprednijim dizajnom magnetnog kruga, što rezultira glasnijom, čišćom i dubljom reprodukcijom bas tonova.

Korištenjem čak četiri mikrofona, u kombinaciji s novom tehnologijom akustičnog izoštravanja, HTC donosi izvrsnu kvalitetu snimanja 3D zvuka dosad. HTC U11 mikrofoni snimaju zvuk iz više smjerova, a prilikom snimanja videa uz pomoć tehnologije Acoustic Focus, možete vizualno zumirati na objekt snimanja te tako pojačati i sam zvuk koji dolazi iz tog smjera.

Sustav optičke stabilizacije u više osi i superbrzi automatski fokus u svim režimima osvjetljenja čine kameru brzom, fotografije oštre, a videozapise fluidnima. Kamera je unaprijeđena za još veći dinamički raspon ekspozicije, uz opciju HDR Boost bez zastajkivanja, nov poboljšan sustav mjerenja ravnoteže bijele boje, uz vidljivo smanjenje šuma, a istovremeno zadržavanje detalja. Kod snimanja videozapisa, funkcija temporalnog uklanjanja šuma automatski koristi informacije iz prijašnjih i narednih kadrova kako bi uklonila neželjen šum i omogućila najčišći mogući videozapis.

HTC U11 objedinjuje novi ultrabrzi autofokus s identičnom tehnologijom automatskog fokusa punog senzora kakvu koriste najbolji DSLR fotoaparati pa pruža veću brzinu izoštravanja, s trenutnim i odličnim performansama. Osim toga opremljen je i sustavom elektroničke i optičke stabilizacije slike. Nova prednja kamera kombinira visokorezolucijski 16 MP senzor s tehnologijom UltraPixel, što će omogućiti savršene selfie fotografije, danju i noć. Također, koristi istu tehnologiju HDR Boost i uklanjanje šuma kao i glavna kamera.

Tri pametna digitalna asistenta

HTC U11 dolazi s čak tri pametna digitalna asistenta –  HTC Sense Companion, Google Assistant i Amazon Alexa. HTC Sense Companion tijekom vremena upoznaje korisnika i njegove dnevne navike. Primjerice, HTC Sense Companion primjetit će zakazan sastanak pred kraj radnog vremena i podsjetiti korisnika da napunite mobitel ili uzmete prijenosnu bateriju. Pobrinut će se za optimalan rad telefona, a predložit će i brisanje nepotrebnih datoteka ili aplikacija koje se ne koriste. Predložit će i prikladnu odjeću u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, pratiti rezultate i napredak treninga, predložiti dobar restoran u blizini i čitav niz drugih opcija.

Najnovija verzija operativnog sustava Android koji sadržava i Google Assistent, korisnog pomoćnika, olakšat će navigaciju, odgovarati na upite, organizirati i planirati obveze i zadatke, ali i pronalaziti načine kako se zabaviti.

HTC U11 je prvi telefon na tržištu koji omogućuje glasovnu aktivaciju i pristup Amazonovom servisu Alexa. Jednostavnim upitom: „Alexa, kakvo nas danas vrijeme očekuje?“ ili „Alexa, upali svjetla u dnevnoj sobi“, Alexa će reagirati te tako olakšati korištenje uređaja koji čine dio „pametne kuće“. Alexa će odgovoriti na zahtjeve i upite vezano uz vijesti, vrijeme, slušanje glazbe te niz drugih mogućnosti. Glasovna usluga Alexa trenutno je dostupna korisnicima u Sjedinjenjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu te Njemačkoj.

Osmojezgreni procesor i izvrsna grafika

HTC U11 je prvi pametni telefon koji se na tržište isporučuje na platformi Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile, osmojezgrenim procesorom s izvrsnim grafičkim mogućnostima, besprijekornim radom bez zastajkivanja te dugotrajnom baterijom. Također podržava i UFS 2.1, kako bi najbrži procesor bio u kombinaciji s najboljim performansama memorije. Ima integrirani modem Snapdragon X16 LTE koji je dizajniran kako bi u pokretu pružio brzine optičkog kabla te omogućio brzo preuzimanje glazbe i videozapisa te brz pristup internetskim stranicama, društvenim mrežama i sadržaju u oblaku.

 HTC U11 dolazi s 4 GB RAM i 64 GB podatkovnog prostora te biometrijskim čitačem otiska prsta koji pruža dodatnu sigurnost.

U usporedbi s HTC 10, HTC U11 ima 25% bržu grafiku nego HTC 10, omogućuje 35% odnosno 3 sata više reprodukcije video sadržaja, 30% ili 8 sati više slušanja glazbe te 43% ili 3,5 sati više surfanja internetom putem LTE mreže 6.

Uređaj će biti dostupan na hrvatskom tržištu od lipnja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti