HTC U12 Plus – još jedan Android brutalnih performansi

Veliki ekran, Snapdragon 845, 6GB RAM-a i 64/128 GB memorije kao i čak četiri kamere aduti su novog HTC-ovog smartphonea čije službeno predstavljanje očekujemo početkom svibnja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.03.2018. / 07:56

HTC (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako se u potrazi za najboljim pametnim telefonom kojeg pokreće Android pred vama je težak izbor jer je tijekom posljednjih mjeseci predstavljeno nekoliko fantastičnih modela koji se mogu pohvaliti naprednim hardverom i odličnim kamerama. Izbor će uskoro postati još teži jer prema Evanu Blassu, već sljedećeg mjeseca stiže još jedan telefon brutalnih performansi – HTC-ov U12 Plus.

Zanimljivo, čini se kako u HTC-u neće poput većine kompanija predstaviti dva uređaja (klasičan i Plus model), već će sve resurse uložiti samo u veći model s ekranom dijagonale 6 inča WQHD+ rezolucije. Ovaj uređaj pokretat će Snapdragon 845 platforma te će imati 6GB RAM-a, a na njega će se moći pohraniti 64, odnosno 128GB podataka – kome je i to premalo, podatke će moći pohraniti i na memorijsku karticu.

Mobilne kompanije na top modelima smartphonea najviše pažnje posvećuju kamerama na svojim uređajima, a prema Blassu i u HTC-u su odlučili privući što više ljubitelja mobilne fotografije i selfija te će U12 Plus imati čak četiri kamere. Sa stražnje strane imat će 12 i 16MP kameru (možemo očekivati 2x optički zum) dok će s prednje strane biti dvije kamere rezolucije 8MP.

Kako će ekran zauzimati veći dio prednje površine telefona, sprijeda neće biti mjesta za senzor za otiske prstiju tako da će ga HTC smjestiti sa stražnje strane telefona. Kako već postoji tehnologija za implementaciju senzora otisaka prstiju u ekran, za očekivati je kako će u budućnosti top modeli, umjesto sa stražnje strane, senzor za otiske prstiju imati smješten direktno u samom ekranu – poput npr. konceptnog modela Apex kineske kompanije Vivo.

Što se ostalih opcija tiče, spominje se baterija kapaciteta 3420 mAh, Oreo verzija Androida, mogućnost prepoznavanja lica te nova generacija Edge Sensa putem koje korisnici stiskanjem bočnih strana telefona mogu aktivirati određene opcije.

Kako su se izvori Evana Blassa do sada pokazali iznimno pouzdanima, gotovo je sigurno kako će novi HTC-ov smartphone imati navedene opcije, a njegovo službeno predstavljanje možemo očekivati početkom svibnja.

 Izvor: Venture Beat

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti