Htjela zaraditi na kriptovalutama pa ostala bez nekoliko tisuća eura

Iz policije ponovno upozoravaju građane da budu oprezni prilikom bilo kakve trgovine ili kupovine online.

Hina | 23.10.2023. / 13:58

Kriptovaluta, ilustracija (Foto: Getty Images)

 Bez šest tisuća eura ostala je 64-godišnjakinja koja je uložila u kriptovalute, a potom prevarantima poslala podatke svog bankovnog računa, izvijestila je u ponedjeljak splitska policija.

Prevarena je policiji ispričala da je prije nekog vremena uložila novac u kupovinu kriptovaluta. Prošlog tjedna nazvala ju je njoj nepoznata ženska osoba nakon čega je na mail primila link gdje se od nje tražilo da upiše bankovne podatke.

Kriptovaluta, ilustracija Naivni ulagači željeli zaraditi na kriptovalutama pa ostali bez novaca

Ona je to i učinila, a kada je nedugo potom provjerila bankovni račun utvrdila je da joj nedostaje šest tisuća eura te je shvatila da je prevarena.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju te da svoje osobne podatke ne ustupaju nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo, kažu u policiji.

Podsjećaju da u cilju informiranja i savjetovanja o sigurnosti na internetu i računalnim prijevarama splitsko-dalmatinska policija provodi projekt SafetyNet - Bitka za sigurnost.

Kriptovaluta, ilustracija Pomamili se za brzom zaradom pa ostali bez tisuća eura

Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta, poručili su iz policije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti