Novi Huaweijev pametni telefon Mate 40 Pro na hrvatskom će se tržištu pojaviti početkom veljače, a od 18. siječnja počele su prednarudžbe. 

Novi Mate 40 Pro dolazi s prvim 5-nanometarskim integriranim 5G čipsetom, Ultra Vision Cine sustavom kamera i SuperCharge punjačem. Korisnici uređajem mogu upravljati dodirom, gestama ili pogledom, a pomoću Huawei Share tehnologije jednim dodirom povezati pametni telefon s Huawei prijenosnicima.

Mate 40 Pro dolazi s Kirin 9000 čipsetom, sofisticiranim 5-nanometarski 5G SoC koji pruža znatno poboljšane performanse i energetsku učinkovitost u odnosu na svog prethodnika. Po prvi put 5G čipset ima više od 15,3 milijardi tranzistora, što ga čini najgušćim i najsadržajnijim 5G SoC-om dosad. Novi grafički procesor u Mate 40 Pro telefonima omogućuje i neometano igranje na prostranom 6,76-inčnom OLED zaslonu FHD+ rezolucije. Uređaj donosi nove Eyes on Display mogućnosti koje je moguće aktivirati pogledom, s potpuno prilagodljivim interaktivnim zaslonima koji nude sve potrebne podatke s telefona, a zvono dolaznih poziva sada je moguće stišati gledanjem u telefon.

Sustav kamera napravljen je u suradnji s Leicom osigurava širokokutne videozapise i fotografije i s prednjim i stražnjim kamerama. Snimanje je  jednostavnije je nego ikad pomoću Steady Shot funkcije, dok XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju, čak i pri ekstremnim kontrastima osvjetljenja. Ostale napredne funkcije uključuju Tracking Shot, dok Story Creator omogućuje istinske kinematografske efekte. Glazba u pozadini, filteri i efekti također se mogu lako dodati.

Kada je riječ o privatnosti i sigurnosti, EMUI 11 korisničko sučelje sadrži cjelovita sigurnosna rješenja za zaštitu korisnika Huawei uređaja. Operativni sustav ima certifikat CC EAL5+, što je najviša razina certificiranja komercijalizirane sigurnosne mikro jezgre. EMUI 11 također dolazi s novim opcijama privatnosti. Tijekom prijenosa fotografija, korisnici mogu lako ukloniti osjetljive osobne podatke kao što su mjesto, vrijeme i detalji uređaja iz datoteke prije nego što je poslana.

Huawei Mate 40 Pro dolazi s inovativnim Huawei mobilnim uslugama (HMS), donoseći korisnicima pametnije, bogatije, praktičnije i sigurnije iskustvo na pametnom telefonu. U AppGallery trgovini moguće je pronaći bogat izbor globalnih, kao i najpopularnijih lokalnih aplikacija, a Huaweijeva Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs rješenja sada nude još jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigaciju, kao i upravljanje dokumentima.

Ultra-širokokutna kamera ima još šire vidno polje, kao i bogatije detalje, poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju i algoritme za korekciju izobličenja, omogućujući korisnicima snimanje prostranih krajolika ili gradskih panorama, dok Cine širokokutna kamera pruža vjerni prikaz visoke razlučivosti. Kvaliteta fotografija dodatno je poboljšana s Full Pixel Octa PD autofokusom pa će objekti na fotografijama biti još oštriji. Poboljšana korekcija izobličenja lica, tijela i udova čine ultra-širokokutnu leću korisnom u brojnim situacijama. Huawei Mate 40 Pro sadrži periskopsku telefoto kameru koja podržava hibridni zum od 10x i digitalni zum od 50x, dok selfie Ultra Vision kamera na Huaweiju Mate 40 Pro snima selfije i videozapise još više razine s podrškom za 4K snimanje i opcijom za snimanje u jednom od tri dostupna vidna polja.

Huawei Mate 40 Pro ima bateriju kapaciteta 4.400 mAh koja podržava 66 W punjenje putem žice i 50 W bežično punjenje.

Mate 40 Pro moguće je prednaručiti kod prodajnih partnera od 18. do 31. siječnja u Silver i Black izdanju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kuna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju