Huawei Mate X pobrao prvu nagradu samo tjedan dana nakon predstavljanja

Ova vrijedna i najprestižnija nagrada na MWC-u dodjeljuje se za tek predstavljene ili najavljene mobilne proizvode.

Martina Čizmić | 01.03.2019. / 11:40

Huawei Mate X (Foto: Huawei)

Huaweiju je bilo potrebno manje od tjedan dana da osvoji prvu nagradu za svoj fleksibilni telefon Mate X.

Na Mobile World Congressu u Barceloni proglašen je mobitelom s najboljom povezivošću na svijetu, a priznanje je kompaniji uručila tvrtka GSMA koja je ujedno i organizator spomenutog eventa.

Presudni kriteriji za dodjelu nagrade su osim Huaweijeve Falcon Wing Mechanical Hinge tehnologije, bili 5G povezivost, povezivost s drugim uređajima i strojevima te SuperCharge tehnologija koja omogućuje brzo punjenje baterije.

Huawei Mate X (Foto: Huawei)

Ova vrijedna i najprestižnija nagrada na MWC-u dodjeljuje se za tek predstavljene ili najavljene mobilne proizvode.

Želim iskreno čestitati svim pobjednicima i nominiranima za GLOMO nagrade 2019., rekao je John Hoffman, direktor u GSMA dodavši kako su GLOMO nagrade dokaz i priznanje za nevjerojatne inovacije koji oblikuju mobilnu industriju.

Suci su smatrali da je Huawei Mate X pokazao najviše inovacija te je pomaknuo kategoriju pametnih telefona u sasvim novu eru kombinirajući preklopni zaslon i 5G sustav.

Huawei Mate X (Foto: Huawei)

U ime cijelog Huawei tima želio bih se zahvaliti GSMA-i, uključujući gospodina Johna Hoffmana i njegov tim, za ovu nagradu. Vrlo smo uzbuđeni i počašćeni. Ovo je godina u kojoj 5G postaje prisutan svugdje, na uređajima, mrežama i čipsetima - sve to spaja se online. 2019. je godina u kojoj mijenjamo način na koji se povezujemo, donoseći nove i nevjerojatne mogućnosti. Hvala vam još jednom, rekao je Kevin Ho, predsjednik Huaweijeve poslovne grupe.

Inače, Huawei Mate X, najbrži 5G preklopni telefon na svijetu karakterizira fleksibilna i izdržljiva OLED ploča dok uređaj pogoni 7 nanometarski modemski čipset Balong 5000 i baterija kapaciteta od čak 4500 mAh koja ujedno podržava i SuperCharge tehnologiju punjenja.

Kevin Ho i John Hoffman (Foto: Huawei)

Huawei svake godine ulaže više od 10 posto prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj. Samo u 2018. godini Huawei je u spomenuti sektor uložio 15 milijardi dolara te dobio čak 87.805 autoriziranih patenata. Zgodno je spomenuti i podatak da se Huawei nalazi na petom mjestu na svijetu prema izvješću Europske komisije o industrijskim razvojnim projektima. Upravo je ulaganje u razvoj omogućilo revolucionaran rast Huaweija i plasiranje najboljih uređaja na tržište koji su samo protekle godine prodani u više od 200 milijuna primjeraka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti