Huawei predstavio fleksibilni Mate X paprene cijene

Iz Huaweija tvrde kako je Mate X, kad je preklopljen, tanji i od novog Samsungovog Galaxy Folda i iPad Proa.

Martina Čizmić | 24.02.2019. / 15:28

Huawei Mate X (Foto: Twitter/Huawei)

Nakon što je Xiaomi predstavio svoju paletu proizvoda uoči Mobile World Congressa u Barceloni, isto je napravio i drugi kineski proizvođač - Huawei.

No, za razliku od Xiaomija, Huawei nije razočarao.

Predstavio je svoj fleksibilni telefon - Huawei Mate X koji, za razliku od Samsungovog Galaxy Folda predstavljenog koji dan ranije, "veliki" ekran ima s vanjske strane uređaja.

Osim drugačijeg dizajna, ono što prvo upada u oči je paprena cijena 2299 eura (oko 17 tisuća kuna) koja je uvjerljivo najviša na tržištu.

Mate X inače dolazi s 6,6-inčnim prednjim ekranom i 6,38-inčnim stražnjim koji se prilikom rasklapanja pretvaraju u 8-inčni rastvoreni ekran.

Iz Huaweija tvrde kako je Mate X, kad je preklopljen, tanji i od novog Samsungovog Galaxy Folda i iPad Proa. Kako ga još nismo dobili u ruke, možemo im samo vjerovati na riječ. Naime, prema Huaweijevom mjerenju, Mate X "debeo" je tek 11 milimetara.

Ekran je fleksibilni FullView OLED koji gotovo da i nema okvir čime daje dojam "beskrajnosti".

Poseban je naglasak, upravo zbog mogućnsoti preklapanja, stavljen na šarke koje su odgovorne za besprijekorno otvaranje i zatvaranje. Iz Huaweija su se pohvalili kako samo u tom dijelu uređaja ima više od 100 komponenti.

Inače, Mate X pokreće procesor Kirin 980 koji smo već vidjeli u Huaweijevom flagship uređaju Mate 20 Pro, predstavljenom u listopadu 2018.

Iz Huaweija ističu kako Mate X dolazi s modemom Balong 5000 čime je ovaj uređaj postao spreman za 5G. Treba istaknuti i 8GB radne memorije te 512 GB prostora za pohranu koji bi trebali biti dovoljni za prosječnog korisnika.

Izuzetno jaka 4500mAh baterija brine se da uređaj ima dovoljno snage za cjelodnevno korištenje, a za one kojima treba dodatne energije, tu je novi 55W SuperCharge brzi punjač koji bi trebao Mate X-u povratiti 85 posto snage u samo pola sata.

 

 

Mate X dolazi s trostrukom kamerom na primarnoj, nešto debljoj strani uređaja.

Huawei Mate X bit će dostupan samo u plavoj boji i to tek od sredine 2019. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti