Huawei novim čipsetom najavio svoj pohod na 5G

Balong 5000 otvara posve novi svijet korisnicima, istaknuo je glavni izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, Richard Yu.

Martina Čizmić | 27.01.2019. / 14:01

Richard Yu (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei je predstavio novi 5G multi-mode čipset Balong 5000 te prvi komercijalni 5G uređaj koji čipset pokreće – Huawei 5G CPE Pro, koji zajedno pružaju najbržu bežičnu vezu na svijetu.

Balong 5000 podržava širok raspon 5G proizvoda uključujući pametne telefone, kućne uređaje, uređaje u vozilima i 5G module, što će potrošačima pružiti potpuno novo 5G iskustvo u svim uvjetima.

Balong 5000 otvara posve novi svijet korisnicima, istaknuo je glavni izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, Richard Yu. Omogućit će najbržu internetsku vezu potrebnu za sveobuhvatnu inteligenciju. Huawei 5G CPE Pro, uz Balong 5000, korisnicima omogućuje slobodniji pristup mrežama i uživanje u nevjerojatno brzom povezivanju. Huawei sadrži integrirani skup mogućnosti na čipovima, uređajima, uslugama i mrežama, a temeljeći se na tim prednostima, kao lider ere 5G, donijet ćemo globalnom korisniku inteligentno iskustvo u svakom aspektu njihovog života.

Balong 5000 podržava 2G, 3G, 4G i 5G na jednom čipu, efikasno smanjuje kašnjenje i potrošnju energije pri razmjeni podataka između različitih načina rada te značajno poboljšava korisničko iskustvo u ranim fazama komercijalne primjene 5G.

Također je, ističu iz Huaweija, prvi čipset koji se koristi u industrijskim mjerilima za vrhunske brzine preuzimanja u 5G načinu, gdje može postići brzine prijenosa i do 4,6 GB po sekundi, što znači da se unutar 5G mreže u tri sekunde može skinuti HD video od 1 GB, dok se 8K video može gledati bez prekidanja tijekom izvođenja. Na mmWave spektru (visokofrekventni opsezi korišteni kao prošireni spektar za 5G), Balong 5000 može postići brzine prijenosa do 6,5 GB po sekundi, što je 10 puta brže od 4G LTE brzine na tržištu danas. Uz to što je prvi čipset na svijetu koji podržava i samostalne i nesamostalne 5G mreže, Balong 5000 može fleksibilno zadovoljiti različite zahtjeve korisnika i nosača za povezivanje uređaja kroz različite faze razvoja 5G.

Iz Huaweija ističu kako su s razvojem 5G čipseta započeli još  2009. godine te su u ovom trenutku jedini prodavač u industriji koji može pružiti kompletne 5G sustave.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti