Huawei P20 Pro snima fotografije najbliže onima s profesionalnim fotoaparatom

Fotografije su najsličnije stvarnom bokeh efektu na profesionalnim DSLR fotografima od svih postojećih pametnih telefona, navodi se u ocjeni DxOMarka.

Martina Čizmić | 28.05.2018. / 08:21

Huawei P20 Pro (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei P20 Pro može se pohvaliti još jednim velikim priznanjem. Naime, njegova je kamera ostvarila najveći broj bodova na prestižnoj ljestvici DxOMark te mu je dodijeljena svjetska nagrada Best Photo Smartphone vodećih fotografskih stručnjaka udruženih u organizaciju TIPA. Pojednostavljeno, Huawei P20 Pro ima kameru koja je ocijenjena trenutno najboljom među pametnim telefonima.

Posebno je istaknuta mogućnost fotografiranja u bokeh efektu. Bokeh efekt ili efekt raspona leće značajka je koja omogućuje fokus na objektu i zamućivanje pozadine, upravo onako kako to rade profesionalni fotoaparati. Najbolji profesionalni portreti se dobivaju i zamućivanjem područja ispred osobe, što, prema ocjeni DxOMark, Huawei P20 Pro radi najbolje od svih pametnih telefona, i to na svim udaljenostima.

Fotografije su najsličnije stvarnom bokeh efektu na profesionalnim DSLR fotografima od svih postojećih pametnih telefona, navodi se u ocjeni DxOMarka.

Sonja Dvornik (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

S novim pametnim telefonom Huawei P20 Pro svjedočimo revoluciji trostruke kamere i umjetne inteligencije kakvu smo prije mogli imati samo na profesionalnim aparatima. Izdržljivost baterije i za najaktivnije korisnike, brzina punjenja, dizajn za svakog avanturista, otpornost na vodu… Ovaj mobitel u svakom smislu ima wow efekt. Kako stalno fotografiram, bitno mi je da su on-the-go fotografije savršene kvalitete, a bokeh efekt pruža dojam prave 'blurred' fotografije s fokusom na ono što vam je bitno, baš kao da ste je snimili fotoaparatom, izjavila je fotografkinja Sonja Dvornik.

Vrhunske portrete omogućuje jedinstvena kombinacija tri objektiva Leica. Za bokeh efekt najvažniji su monokromni čip u kombinaciji s teleobjektivom od 80 mm koji pruža najbolje izvedbe zumiranja ikad viđene na pametnom telefonu. Huawei P20 Pro ima dvosmjerni pristup zumiranju, u kojem objektiv stabiliziranog zumiranja sa žarišnom duljinom od 80 mm osigurava iznimnu kvalitetu fotografiranja na daljinu, a glavni RGB senzor u kombinaciji sa sekundarnim visokokvalitetnim monokromnim čipom postiže sjajne rezultate zuma čak i pri srednjem rasponu leće (oko 50-60 mm ekvivalentne žarišne duljine). Procjena dubine objekata je vrlo precizna, a zamućenje i prijelaz vrlo su prirodni.

Osim najbolje kamere na svijetu među pametnim telefonima, Huawei P20 Pro vođen je umjetnom inteligencijom koja se u fotografiranju ponaša poput pravog pomoćnika i pomaže u stvaranju još boljih fotografija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti