Huawei predstavio najnovije uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

Huawei se ovog puta fokusirao na nosive uređaje, prijenosna računala i tablete.

Martina Čizmić | 14.09.2020. / 14:35

Huawei uređaji (Foto: Zimo)

Samo nekoliko dana nakon što je na svojoj developerskoj konferenciji predstavio nove uređaje, Huawei ih je predstavio i u Zagrebu. Radi se o nosivim uređajima (pametnim satovima i slušalicama), ali i o dva tableta i prijenosnom računalu.

Kako je prilikom predstavljanja istaknuo Norman Mueller iz Huaweija, svi predstavljeni uređaji bit će dostupni na hrvatskom tržištu do kraja 2020.godine.

Sigurni smo da će novi uređaji svojim naprednim karakteristikama i kvalitetom izrade oduševiti korisnike i opravdati povjerenje koje smo stekli tijekom godina, istaknuo je Norman Mueller, direktor marketinga Huaweija za Hrvatsku i Sloveniju.

Najveće zanimanje tijekom predstavljanja izazvali su uređaji koji po prvi put dolaze na hrvatsko (ali i svjetsko) tržište -  pametni sat Watch Fit i slušalice FreeLace.

Huawei uređaji (Foto: Zimo)

Već dobro poznati Huaweijev pametni sat dobio je novu inačicu - Watch GT 2 Pro koja donosi neke nove napredne funkcije (više od 100 načina vježbanja, opcija praćenja podataka, poboljšan GPS i slično), ali je zadržao i poznatu izdržljivost baterije (do dva tjedna) i robustnost izgleda. Huawei Watch GT 2 Pro dolazi po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.399 kuna.

Huawei Watch Fit prvi je Huaweijev pametni sat koji dolazi s podrškom za animacije vježbi. Izuzetno kompaktan i lagan, teži svega 34 grama, a donosi čak 12 različitih tečajeva vježbanja za korisnike, uključujući demonstraciju 44 različita držanja, dok animirani fitnes tečajevi nude besplatan privatni trening, bez potrebe za bilo kojim drugim uređajem. Osim podrške za razne vježbe, sat će upozoriti korisnika ako predugo sjedi, podsjećajući ga na važnost kretanja. Podržano je i praćenje 96 različitih sportova, uz 11 profesionalnih načina vježbanja, uključujući hodanje, trčanje, vožnju biciklom, plivanje i još puno toga. Iako je kompaktan, ovaj pametni sat podržava do 10 dana korištenja, a samo pet minuta punjenja može napuniti pametni sat za cijeli dan uobičajenog korištenja. Preporučena maloprodajna cijena za Huawei Watch Fit iznosi 899 kuna.

Huawei FreeBuds Pro bežične su stereo (TWS) slušalice koje podržavaju inteligentno dinamičko poništavanje šuma, prepoznaju vrstu ambijentalne buke na temelju neposrednog okruženja korisnika i prebacuju se između tri profila - General, Cozy i Ultimate. Iz Huaweija ističu kako slušalice mogu otkloniti buku do 40 dB, a zahvaljujući dvostrukoj vezi, korisnici mogu neometano prelaziti s jednog uređaja na drugi upravljanjem gestama. Huawei FreeBuds Pro slušalice dolaze po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.499 kuna.

Huawei FreeLace Pro (Foto: Zimo)

Huawei FreeLace Pro nisu potpuno bežične slušalice (imaju žicu koja ih međusobno povezuje, ali se zato s uređajem povezuju putem Bluetootha. Slušalice sadrže par 14-milimetarskih dinamičkih drivera od legure aluminija i magnezija s bas cijevima koje nude zvuk visoke vjernosti za idealno iskustvo slušanja. Petominutno punjenje daje dovoljno baterije za pet sati reprodukcije glazbe, a kad su potpuno napunjene, slušalice osiguravaju cjelodnevno korištenje. Preporučena maloprodajna cijena za FreeLace Pro slušalice iznosi 899 kuna.

Predstavljena su i dva tableta MatePad T 10 i T 10s koji koriste EMUI 10.1 operativni sustav, osmojezgreni čipset i napredne algoritme, kako bi korisniku ponudili poboljšanu grafiku i performanse te mogućnosti multitaskinga. MatePad T 10 i T 10s dolaze s posebnom podrškom za eBook način rada. Wi-Fi verzija MediaPad T 10 tableta iznosi 1.099 kuna, dok je za Wi-Fi verziju T 10s izdanja potrebno izdvojiti 1.399 kuna. Preporučena maloprodajna cijena LTE verzije MediaPad T 10s tableta iznosi 1.599 kuna.

Huawei MateBook X Pro (Foto: Huawei)

Nedavno predstavljena linija prijenosnih računala, MateBook, nadopunjena je MateBook X Pro uređajem u Emerald Green izdanju. Dolazi s najnovijim Intelovim procesorom i NVIDIA GeForce MX250 grafikom, sa 16 GB radne memorije te 1 TB interne pohrane uz NVMe PCIe SSD. Podržava Huawei Share tehnologiju koja jednostavno povezuje uređaj i Huaweijeve pametne telefone. Ima bateriju kapaciteta 56Wh, a laptop dolazi i s Type-C punjačem snage 65W za brzo punjenje koji se može koristiti i za punjenje ostalih Huawei proizvoda. Uređaj je moguće pronaći kod prodajnih partnera po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 15.559 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti