Huawei predstavio uređaj sa skrivenom prednjom kamerom

Selfie kamera više se ne nalazi na prednjoj strani uređaja, već je “skrivena” u gornjem dijelu telefona.

Martina Čizmić | 01.08.2019. / 16:27

Huawei P smart Z (Foto: Huawei)

Huawei je lansirao P Smart Z pametni telefon sa zaslonom od ruba do ruba i pop-up kamerom. 

Premještanjem selfie kamere s prednje strane u pop-up kameru omogućeno je da ekran zauzme čak 91 % prednje strane telefona. Takva inovacija itekako je važna za gaming, ali i gledanje multimedijskih sadržaja na uređaju. S Full HD+ rezolucijom od 2340 X 1080, zaslon Huawei P smart Z prenosi korisniku i najsitnije detalje, dok široka paleta boja od 85 % proizvodi bogatu i živopisnu cjelinu. Zaslon je oprmeljen funkcijom koja filtrira štetno plavo svjetlo kako bi se spriječilo naprezanje očiju i umor, a TÜV Rheinland je potvrdio njezinu učinkovitost.

Selfie kamera više se ne nalazi na prednjoj strani uređaja, već je “skrivena” u gornjem dijelu telefona. Kada se kamera aktivira, ona se automatski pojavljuje i iskače iznad zaslona. Potrebna je svega sekunda da se pojavi ili povuče, a testovi potvrđuju da pop-up objektiv može izdržati opterećenje od čak 100.000 ponavljanja bez straha od oštećenja ili kvara.

Huawei je ovu kameru obogatio i inteligentnom funkcijom zaštite od pada, koja automatski detektira kada je telefon u slobodnom padu i zatim uvlači objektiv u najvećoj mogućoj mjeri, čime se umanjuje mogućnost puknuća pop-up kamere.

Huawei P smart Z (Foto: Huawei)

Selfie kamera Huaweija P smart Z podržava umjetnu inteligenciju za automatsko prepoznavanje osam uobičajenih kadrova. Kamera ima 16 MP i otvor blende F/2.0, koji besprijekorno podešavaju osvjetljenje i pozadinu u portretnim snimkama. Također, prednja kamera posjeduje poboljšanu AI tehnologiju kad je riječ o pozadinskom osvjetljenju, algoritam uljepšavanja lica te 3D portretne svjetlosne efekte.

Što se pak tiče stražnje strane, Huawei P smart Z dolazi s dvostrukom kamerom od 16 MP + 2 MP. Glavna kamera od 16 MP sadrži 6P dizajn koji snima više fotona, povećavajući pritom jasnoću i kontrast. Otvor blende primarne kamere je F / 1.8, što omogućuje brže fokusiranje i učinkovitije upravljanje šumom. Osim toga, 2 MP senzor pomaže primarnoj kameri u stvaranju realistične dubinske oštrine na fotografiji.

Huawei P smart Z (Foto: Huawei)

Huawei P smart Z opremljen je 12 nm Kirin 710F čipsetom koji omogućuje visoke performanse i maksimalnu energetsku učinkovitost. Baterija velikog kapaciteta od 4000 mAh u suradnji s umjetnom inteligencijom i čipsetom Kirin 710F pruža optimalnu učinkovitost i dugotrajan vijek dostojan telefona s tako moćnim performansama.

Uređaj dolazi s operativnim sustavom Android i Huaweijevim EMUI 9 koji sadrži najnovije F2FS 2.0 i EROFS tehnologije za čišćenje predmemorije i fragmenata iz sustava, čime povećava raspoloživi prostor i održava telefon. Ima 4 GB radne i 64 GB memorije za pohranu.

Uređaj Huawei P smart Z dostupan je u bojama Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green kod operatera i u slobodnoj prodaji po preporučenoj prodajnoj cijeni od 2199 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti