Huawei u Barceloni predstavio novi koncept pametnog ureda budućnosti

Huaweijev koncept pametnog ureda budućnosti trebao bi povezati različite uređaje u jedan ekosustav u kojem je moguće raditi na onom uređaju koji je u tom trenutku potreban.

Martina Čizmić | 28.02.2022. / 14:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei ni ove godine nije zaobišao MWC i Barcelonu, no umjesto pametnih telefona, naglasak je bio na nekim drugim uređajima. Tako je predstavljen koncept "Super Device" pametnog ureda. 

Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, ovaj je koncept temeljen na novom rješenju koje uvelike poboljšava povezanost i suradnju između Huaweijevih uređaja. Naglasak je stavljen, kako na nove uređaje, tako i na softver

Suradnja uređaja tako omogućuje korisnicima povezivanje više različitih uređaja, a dok integracija ekosustava zatvara jaz između Windowsa i mobilnih platformi.

Patrick McCarthy "Ljudi će se prestati bojati umjetne inteligencije, kad shvate koliko im ona pomaže u svakodnevnom životu"

Podsjetimo, Huawei je 2018. predstavio OneHop, značajku koja omogućuje  prenošenje datoteke s pametnog telefona na prijenosno računalo samo jednim dodirom. Dvije godine kasnije, uvedena je suradnja na više zaslona između dva uređaja, što je omogućilo bolju suradnju između pametnih telefona, tableta i prijenosnog računala. Super Device koji je dio Huaweijevog Smart Officea, omogućuje pak međusobnu suradnju svih kompatibilnih uređaja. 

Super Device je sada dostupan na svim Huawei računalima, a jednostavnim povlačenjem miša, korisnik povezuje Super Device sučelje s računalom, što mu omogućuje brz pristup fotografijama i datotekama sa njegovog pametnog telefona, te brzo i praktično povezivanje pametnog zaslona za prezentacije.
Uparivanje Super Device uređaja pokreće se jednostavnim kikom na ikonu Control Panel u donjem desnom kutu računala, a ostvaruje se povlačenjem ikone uređaja u blizini, prema ikoni računala. Uz Huawei Super Device mogućnosti svakog uređaja mogu se modulirati za pristup drugim uređajima u grupi, dopuštajući tim uređajima da u potpunosti iskoriste međusobne prednosti. 

Uz značajku Pop-Up Pairing omogućeno je brzo i jednostavno uparivanje s Huawei bežičnim slušalicama, zvučnicima, Bluetooth mišem, tipkovnicom, pa i printerom, poboljšavajući iskustvo pametnog ureda.

Slika nije dostupna Huawei najavio novu viziju otvorenog HMS ekosustava

Nakon povezivanja, pametni telefon bit će dostupan kao vanjski pogon na računalu što će korisnicima omogućiti pristup datotekama pametnih telefona.
Kao Super Device, sučelje pametnog telefona također će biti prikazano na zaslonu računala, a uz Multi-Screen Collaboration, do tri mobilne aplikacije mogu se otvoriti izravno na računalu.

Super Device korisnicima pruža novu razinu tehnološkog iskustva, produktivnost i uživanja. Podrška za funkcionalnost Super Device značajke proširit će se na prethodne modele Huawei računala, sve dok korisnici nadograde svoje Huawei računalo s najnovijom verzijom. U bliskoj budućnosti Huawei planira nastaviti s pružanjem podrške za više uređaja, kako bi mogao kontinuirano unaprjeđivati korisničko iskustvo, bilo na poslu ili u igri, ističu iz Huaweija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti