I kopnom i morem: Teslin Cybertruck moći će se koristiti i kao - brod

Čini se kako će se Teslin pickup, čiji početak prodaje očekujemo sljedeće godine, moći “na kratko” koristiti i na rijekama, jezerima i morima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.09.2022. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od kada je Elon Musk predstavio Cybertruck, Teslino vozilo privlači veliku pažnju javnosti. Samo predstavljanje pokazalo se kao spektakularni promašaj jer je završilo s razbijanjem navodno neuništivih stakala. Također, i sam dizajn Cybertrucka izaziva oprečna mišljenja. Dok ga neki smatraju atraktivnim i zanimljivim, mnogi su ga na internetu i društvenim mrežama kritizirali, no usprkos tim kritikama, Tesla se može pohvaliti s velikim brojem prednarudžbi.

Slika nije dostupna Elon Musk na sastanku s dioničarima priznao: "Moram vam priopćiti neke loše vijesti"

Ovog tjedna o Cybertrucku putem Twittera oglasio se i Elon Musk s prilično iznenađujućom objavom u kojoj je napisao da bi se Teslin nadolazeći pickup, vjerovali ili ne, mogao koristiti kao - brod. Naime, napisao je kako će biti dovoljno vodootporan da će se na kratko moći poslužiti i kao brod tako da će moći prijeći rijeke, jezera pa čak i mora koja nisu previše valovita.

Kako kažu iz Tesle, Cybertruck ima jedinstven geometrijski dizajn koji se razlikuje od klasičnih pickupova kakvi se danas voze po cestama te ima bolje performanse od sportskih automobila. Naravno, koliko ima istine u svim tim najavama saznat ćemo tek kada ovo vozilo stigne svojim prvim vlasnicima i kada oni isprobaju Cybertruck u stvarnim uvjetima.

Ne treba sumnjati da će neki od njih pokušati saznati je li Musk bio u pravu kada je najavio vodootpornost svog novog pickupa te da će s Cybertruckom navaliti u jezera, rijeke i mora.

Slika nije dostupna Musk najavio velike stvari za sljedeću godinu: Počinje proizvodnja Cybertrucka, Roadstera i robota Optimus

Na tako nešto će ipak trebati malo sačekati. Musk je nekoliko puta pomakao datum početka masovne proizvodnje, a prema posljednjim podacima to će biti tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine te nakon toga možemo očekivati i početak prodaje.

Izvor: ZDnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti