Kada će početi prodaja kontroverznog pickupa? Prema Musku, Cybertruck možemo očekivati sljedeće godine

Musk je posjetio Berlin gdje je prisustvovao otvaranju nove Tesline tvornice, a među pitanjima na koje je odgovarao tom prigodom, neizostavno je bilo ono o Cybertrucku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.03.2022. / 10:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od kada je Tesla predstavila Cybertruck, uz legendarnu demonstraciju “neuništivih stakala” koja su razbijena tijekom predstavljanja, za ovim vozilom vlada veliko zanimanje. Mišljenja o njemu su izrazito podijeljena te Cybertruck spada u skupinu stvari koje ili volite ili mrzite.

  Slika nije dostupna Musk je zaljubljen - u Cybertruck: "Da budem posve iskren..."

Teslin pickup već je rezerviralo više od 1,2 milijuna ljudi, no mnogi se pitaju kada će krenuti prve isporuke, jer se početak prodaje konstantno odgađa - na početku se govorilo da će to biti 2021. ili početkom 2022, no jasno je kako ga ne treba očekivati ove godine.

To je tijekom objave poslovnih rezultata za posljednji Teslin kvartal potvrdio i Elon Musk te je tada rekao da se nada kako će prodaja početi 2023. godine. Tijekom otvaranja velike tvornice u Berlinu, osim što je ponovno zaplesao (niti ovaj put nije oduševio svojim plesnim pokretima), Musk je odgovarao na pitanja o planovima svoje tvrtke za sljedeće godine, pri čemu je spomenuo i Cybertruck.

Prema njegovim novim informacijama, ekipa u Tesli želi do kraja ove godine dovršiti razvoj tog pickupa koji bi u tom slučaju bio spreman za proizvodnju sljedeće godine. S obzirom na to da je Musk rekao kako “žele” do kraja godine dovršiti proizvodnju, jasno je kako postoji mogućnost da se te njihove želje ne ostvare, što bi značio novu odgodu početka prodaje.

  Slika nije dostupna Musk ponovno zadirkuje javnost objavom da vozi najnoviji prototip Cybertrucka: "Fenomenalan je!"

Osim Cybertrucka, spomenuo je još dva vozila koja je Tesla predstavila, ali njihova proizvodnja još nije počela. Nada se kako će do kraja godine dovršiti razvoj Roadstera te kako se nada da će imati dovoljno baterija za proizvodnju većeg broja kamiona.

Izvor: Electrek

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti