Iduće godine stiže novi Dell XPS 13

Jedan od najatraktivnijih prijenosnika na tržištu iduće godine stiže u novom izdanju, evo što je poznato

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 09.10.2017. / 07:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Serija prijenosnika Dell XPS svakako spada u kategoriju najatraktivnijih i najpoželjnijih na tržištu, što nije nimalo čudno jer se zasigurno radi o izvanrednim laptopima. Poznato je kako će novi Dell XPS 13 biti predstavljen na jednom od najpoznatijih sajmova potrošačke elektronike – CES – koji se od 9. do 12. siječnja 2018 godine održava u američkom Las Vegasu. Ipak, zahvaljujući benevolentnosti Della koji je u svoje sjedište koje se nalazi u američkom Teksasu pustio odabranu ekipu, poznat je izgled novog prijenosnika s potpisom Della.

Dell XPS 13 donosi neke novitete koji su zaslužni za još tanje i elegantnije kućište, ali koje s druge strane znači odricanje i micanje nekih, dosad standardnih komponenti. Tako više neće biti integriranog čitača SD kartica, nego će se izravno u prijenosniku moći pregledavati samo microSD kartice. Novost je i potpuno odbacivanje USB-A portova, jer će Dell XPS 13 imati tri USB-C porta s nativnom podrškom za Thunderbolt 3 standard. Tu su i dvije kamere, koje između ostaloga osiguravaju podršku za uslugu Windows Hello.

Za sada je poznato uglavnom to, uz dodatak kako će se ovaj sjajni prijenosnik moći nabaviti u dvije nove boje, Rose Gold i Alpine White, odnosno kako je zaslon gotovo bez rubova, što ovom laptopu daje dodatnu ekskluzivnost. Cijena, kao i ostale specifikacije, za sada ostaje tajnom, sve do spomenutog CES-a 2018.

Izvor: TechRadar

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti