Igrači Fortnitea, oprez: Vrebaju vas zaražene aplikacije na Androidu

Kako Fortnite trenutno u svijetu ima 45 milijuna igrača, potencijalno je moguće zaraziti milijune uređaja diljem svijeta.

Martina Čizmić | 29.05.2018. / 08:00

Fortnite (Foto: Fortnite) (Foto: Fortnite)

Popularnost videoigre Fortnite "nadahnula" je i kriminalce koji su krenuli u stvaranje zlonamjernih aplikacija koje na prvi pogled izgledaju kao da su povezane s Fortniteom.

Sigurnosni stručnjaci iz ThreatLabZ upozoravaju kako je u posljednje vrijeme primjetan veći broj aplikacija za Android koje izgledaju kao da su povezane s Fortniteom, no jedini im je cilj naštetiti onome tko takvu aplikaciju preuzme na svoj uređaj. Broj se značajno povećao nakon što je Epic Games objavio kako namjerava lansirati Fortnite i na Androidima.

Tako neke od opasnijih aplikacija pristupaju kameri uređaja, kopiraju i brišu podatke s uređaja te snimaju audiosnimke na zaraženim telefonima.

Jedna od takvih aplikacija pronađena na Google Play Storeu izgleda poput same igre Fortnite. No nakon instalacije spyware koji se skriva u aplikaciji kopira sve podatke o pozivima, može sam uspostavljati pozive, a ima i mogućnost preuzeti kontrolu nad cijelim uređajem bez znanja korisnika.

Kako Fortnite trenutno u svijetu ima 45 milijuna igrača, potencijalno je moguće zaraziti milijune uređaja diljem svijeta.

S obzirom na to da je Epic Games tek najavio dolazak ove popularne igre na platformu Android, igrači bi trebali biti veoma oprezni kad preuzimaju bilo što označeno kao Fortnite na svoje uređaje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti