Igre na Androidu možete isprobati bez prethodnog preuzimanja na telefon

Opcija Google Play Instant na početku je dostupna samo za mali dio igara, no u budućnosti bi sve igre mogli isprobati prije preuzimanja na telefon

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.03.2018. / 14:15

Google Play (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prošle godine Google je predstavio opciju Instant Apps koja je korisnicima omogućila pokretanje aplikacija bez instaliranja na sam uređaj, a ova kompanija sada je predstavila istu opciju i za mobilne igre. Google Play Instant još je u testnoj fazi te je omogućena samo za dio igara, no u budućnosti možemo očekivati kako će biti dostupna za sve igre u ponudi Googleove online trgovine aplikacija.

Dakle, umjesto preuzimanja cijele igre na mobilni uređaj, korisnici će moći odigrati demo, samo jedan nivo ili tutorial bez potrebe za prvotnim instaliranjem igre, davanjem dopuštenja za pristup podacima i slično. Ovo je odlična vijest za korisnike koji žele samo kratko isprobati igre – do sada su morali preuzeti cijelu igru na telefon i, ako im se ne sviđa, izbrisati je s uređaja, dok će opcija Google Play Instant omogućiti brzo pokretanje igre pa ako se korisnicima igra svidi, onda će je moći skinuti s Play Storea.

Igre koje imaju mogućnost igranja bez prethodne instalacije na Googleu Play mogu se prepoznati po oznaci munje pored natpisa Play, a može im se pristupiti i putem Google Play Games aplikacije na Androidima gdje se nalaze pod novom kategorijom "Instant Gameplay".

Iako je katalog igara trenutno prilično ograničen i mogu se isprobati igre poput NYTimes Crossworda, Bubble Witch 3 Sage, Clash Royalea i drugih, ova nam opcija pokazuje kakvi su Googleovi planovi za budućnost. Zahvaljujući mogućnost isprobavanja igre bez prethodnog downloada, više će korisnika isprobati, a na kraju i preuzeti igre na telefon s njihove trgovine aplikacijama, što će donijeti profit developerima igara i, naravno, Googleu.

Izvor: Alphr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti