IKEA u Velikoj Britaniji počela s prodajom solarnih panela za kućanstva

Švedska kompanija koju ne treba puno predstavljati IKEA, krenula je s prodajom solarnih panela u svojim trgovinama u Velikoj Britaniji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.10.2013. / 09:34

IKEA u Velikoj Britaniji počela s prodajom solarnih panela za kućanstva

Švedska kompanija koju ne treba puno predstavljati IKEA, krenula je s prodajom solarnih panela u svojim trgovinama u Velikoj Britaniji.

Ovo je prvi korak u njihovim planovima da dovedu obnovljiv izvor energije na mainstream market i općenito diljem svijeta kroz svoje lance.

Solarne panele izrađuje Hanergy kompanija iz Kine, a standardni crni 3.36 kilovatni sistem košta 9200 dolara u što su uključene konzultacije, instalacija, održavanje i praćenje energije.

"U zadnjih nekoliko godina cijene solarnih panela su pale, stoga vjerujemo kako je ovo izvrsna cijena", istaknuo je Steve Howard, šef održivosti u IKEA-i te dodao "Sada je pravo vrijeme za kupnju."

Prema riječima Howarda, ova investicija vratila bi se za sedam godina. "Ako ćete živjeti u toj kući više od 7 godina, vaša će energije biti besplatna nakon tog perioda."

Iako neki trgovački lanci prodaju solarne panele, kupci imaju problema jer moraju tražiti adekvatne stručnjake kako bi se odlučili za solarne panele koji njima odgovaraju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti