Imate dobru IoT ideju? Prihvatite "IoT Challenge"

Dobra IoT ideja mogla bi autorima donijeti 20 tisuća kuna i ulazak na globalno tržište.

Martina Čizmić | 05.03.2019. / 17:53

Internet of things (Foto: Getty Images)

Startupovi, developeri, studenti, hobisti, kreativci, ali i svi ostali koji imaju dobru IoT ideju, sad imaju priliku za njenu realizaciju dobiti 20 tisuća kuna.

"IoT Challenge" natječaj je koji je pokrenuo IoT Net Adria, ekskluzivni Sigfox operater u Hrvatskoj i namijenjen je timovima od barem dva člana koji bi ili su svoje kreativne, inovativne i korisne ideje ostvarili upravo na Sigfoxovoj tehnologiji.

Veselim se svježim idejama te kreativnim i entuzijastičnim ljudima. Natječaj smo nazvali IoT Challenge baš iz razloga da stavimo izazov pred kandidate kako bi vidjeli jesu li dorasli zahtjevima da svoju ideju, ukoliko je zaista dobra, ponude ne samo na domaćem, već i globalnom tržištu. Sigfox kao globalna mreža prisutna u više od 60 zemalja upravo nudi tu mogućnost a Hrvatska je jedna od Sigfox ready zemalja, izjavio je tom prigodom Bruno Crnički, direktor tvrtke IoT Net Adria.

Od kandidata se očekuje da osmisle inovativni senzor, softversko rješenje ili da već postojeće elemente spoje u „plug-and-play“ rješenje.

Stručni žiri ocijenit će pristigla idejna rješenja, a najbolja tri osvojiti će vrijedne nagrade: nagradu za prvo mjesto u iznosu od 20.000 kuna, za drugo 10.000 kuna i treće mjesto 5.000 kuna. Osim novčanih nagrada, svima koji se jave na natječaj otvara se prilika da putem Sigfoxa svoje rješenje na jednostavan način ponude na globalnom tržištu.

Rok za predaju idejnog rješenja je 1. travnja, a objava rezultata o prolasku u sljedeći krug bit će 15. travnja. Kandidati koji uđu u uži izbor za razradu i predaju finalnog rješenja imat će vremena do 1. svibnja, a u završni krug bit će odabrana tri finalista koji će 16. svibnja u Zagrebu na Touchpoint konferenciji pred vodećim regionalnim tehnološkim i poslovnim stručnjacima prezentirati svoja rješenja.

Kriteriji koji se ocjenjuju su: zrelost hardverskog i softverskog rješenja, izvedivost i troškovi predstavljenog rješenja, potencijal komercijalizacije te njegova inovativnost. Pobjednički tim, osim novčane nagrade dobit će i mentorsku podršku stručnjaka IoT Net Adrije i Sigfoxa u tehničkom, ali i poslovnom aspektu kako bi napravili dodatni korak prema komercijalizaciji svoje ideje.

Više informacija o samom natječaju mogu se pronaći na službenoj stranici.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti