Imate li i vi slično iskustvo? Korisnici iPhonea žale se na nove probleme

Apple je dosadašnje probleme riješio s nadogradnjama operativnog sustava, a čini se kako će uskoro ponovno morati objaviti novi update za iOS 17.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.10.2023. / 09:57

iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro (Foto: Afp)

Apple je prije mjesec dana predstavio novu generaciju svojih telefona, a iako su recenzije iPhonea 15 odlične, kao i općeniti dojmovi korisnika, zabilježeni su i neki problemi s novim telefonima. O jednom od tih problema već smo pisali i riječ je o pregrijavanju. Taj je problem bio naročito izražen za modele iz serije iPhone 15 Pro, a Apple ga je na kraju riješio s nadogradnjom operativnog sustava.

Apple iPhone 15 Pro Problemi za novi iPhone? Toliko se zagrijava da ga je ponekad neugodno držati u ruci

No dok je ta nadogradnja riješila jedan problem, čini se kako je izazvala drugi koji nije ograničen samo na najnovije modele, već i na neke starije uređaje koje pokreće verzija Appleovog operativnog sustava iOS 17.0.3. Naime, na više internetskih foruma i stranica posvećenih Appleu i uređajima ove tvrtke korisnici se žale kako se njihovi telefon privremeno isključuju tijekom noći. Dok dio korisnika tog nije niti svjestan, nekima je ova greška izazvala velike probleme jer, naglašavaju na stranici Mac Rumors, zbog gašenja telefona nije im se aktivirao alarm. Dio korisnika na forumima je napisao kako ujutro kada idu pogledati svoj iPhone moraju upisati passcode, što prije nisu morali, što je znak da se telefon preko noći restartao ili isključio.

Na ovoj stranici kažu da svi mogu provjeriti je li se njihov telefon sam ugasio preko noći i to provjerom statusa baterije unutar postavki iPhonea. Nakon otvaranja postavki, potrebno je kliknuti na bateriju i tu provjeriti status baterije u posljednja 24 sata. Dok je telefon tijekom noći neaktivan, ali upaljen tu bi se trebalo prikazati stanje baterije tijekom cijele noći. Ako imate aktiviran zrakoplovni mod, status baterije bi trebao prikazivati ravnu crtu. No ako postoji praznina tijekom noći, odnosno razdoblje u kojem se ne prikazuje status baterije, to je znak da je tijekom tog razdoblja telefon bio ugašen, objasnili su na Mac Rumorsu.

iPhone 12 Francuska zaustavlja prodaju jednog modela iPhonea zbog previsokog zračenja

Ako vi niste ugasili telefon, vjerojatno se ugasio sam i to zbog spomenutog problema.

Treba naglasiti kako ovaj problem nemaju svi korisnici te da se telefoni ne gase svake noći. Iz Applea još nisu komentirali ovu situaciju, no nema sumnje da njihovi inženjeri već istražuju slučaj i pripremaju rješenje, vjerojatno kroz još jednu nadogradnju posljednje verzije njihova operativnog sustava.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti