Problemi za novi iPhone? Toliko se zagrijava da ga je ponekad neugodno držati u ruci

U nekim slučajevima temperatura iPhonea 15 Pro Max dosegla je gotovo 48 Celzijevih stupnjeva.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.09.2023. / 12:21

Apple iPhone 15 Pro (Foto: Apple)

Krajem prošlog tjedna počela je prodaja nove generacije Appleovih telefona. Prema prvim recenzijama, riječ je o odličnim uređajima koji se mogu pohvaliti performansama i naprednim mogućnostima fotografiranja, što se pogotovo odnosi na model iPhone 15 Pro Max, koji je, prema stranici DXOMark, drugi najbolji mobilni fotograf na svijetu.

Apple iPhone 15 Pro Odlične kamere i grafika kao na konzolama: Apple je predstavio novu generaciju iPhonea

No čini se kako nije sve tako savršeno s novom generacijom iPhonea te na brojnim tehnološkim portalima, kao i na platformi X možemo pročitati da se mnogi žale na probleme s pregrijavanjem. Čini se kako je problem raširen među svim modelima, no najviše pritužbi dolazi od vlasnika najjačeg i najskupljeg telefona Pro MAx.

Pri tome treba naglasiti kako na početku jače zagrijavanje telefona nije neuobičajeno jer korisnici nakon njegove aktivacije moraju prebaciti sve podatke na novi uređaj, ali za dio korisnika taj se problem nastavio i nakon toga. On je, naravno, najizraženiji prilikom korištenja zahtjevnih aplikacija, ali i u nekim slučajevima došlo je do jačeg zagrijavanja samo tijekom surfanja internetom i društvenim mrežama, iako su takve pritužbe rijetke.

Problema s pregrijavanjem imali su i tehnološki novinari poput Iana Zelba sa stranice 9to5Mac, dok su na stranici Android Authority usporedili zagrijavanje modela iPhone 15 Pro s konkurentima poput Samsunga S23 Ultra i Googleova Pixela 7 Pro te se pokazalo kako se iPhone zagrijava 3 do 6 stupnjeva više u odnosu na spomenute modele.

Riječ je o temperaturama koje čak mogu biti prilično neugodne za osobe koje drže telefon pa se tako vanjska temperatura iPhonea 15 Pro tijekom testiranja grafike popela na gotovo 48 Celzijevih stupnjeva. Nakon deset minuta snimanja 4K videa (pri 60fps) temperatura je dosegla 43,7 stupnjeva, dok se tijekom snimanja videa u istoj rezoluciju temperatura Samsunga i Pixela nije penjala iznad 40.

Apple Poznati analitičar objavio Appleove planove za 2024.: U glavnom fokusu je jedan proizvod i to nije novi iPhone

Na Mashableu kažu kako dosad nije prijavljen niti jedan slučaj problema s telefonima zbog pregrijavanja, a ne treba sumnjati kako u Appleu već rade na tom problemu te bi ga trebali riješiti softverskom nadogradnjom.

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti