Kamere iPhonea 15 oduševile Elona Muska: "Kupujem jedan"

Neočekivana podrška Elona Muska Appleovom iPhoneu 15 iznenadila je mnoge.

Branimir Vorša | 25.09.2023. / 14:30

Elon Musk
Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk, milijarder te šef Tesle i SpaceX-a, iznenadio je mnoge izrazivši divljenje Appleovim najnovijim iPhone 15 mobitelima. Dok potrošači diljem svijeta željno iščekuju priliku da se dočepaju tih vrhunskih uređaja, Muskova neočekivana podrška privlači još veću pažnju.

U nedavnoj razmjeni na Twitteru, izvršni direktor Applea, Tim Cook, podijelio je upečatljive fotografije koje su iPhoneom 15 Pro Max snimili hvaljeni fotografi Stephen Wilkes i Reuben Wu. Cook je pohvalio mogućnosti kamere uređaja, napomenuvši da otključava bezgraničnu kreativnost. Na to je Musk odgovorio s neočekivanim entuzijazmom.

Apple iPhone 15 Pro Odlične kamere i grafika kao na konzolama: Apple je predstavio novu generaciju iPhonea

Ljepota iPhone slika i videa je nevjerojatna, komentirao je te izrazio svoju namjeru da kupi najnoviji Appleov flagship uređaj.

Ovaj pozitivan osjećaj u suprotnosti je s Muskovom prošlim interakcijama s Appleom. Prošle godine, nakon Muskovog preuzimanja platforme društvenih medija X (bivši Twitter), javno je optužio Apple da je prekinuo oglašavanje, što je dovelo do burne rasprave na Twitteru. Musk je otišao toliko daleko da je postavio pitanje podržava li Apple doista slobodu govora u Americi.

Od svađe do velikog mirenja

Međutim, vješto rješavanje situacije od strane Tima Cooka brzo je smanjilo napetost. Cook je uputio poziv Musku na sastanak licem u lice u sjedištu Applea u Cupertinu, što je u konačnici dovelo do ponovnog oglašavanja Applea na platformi X. Ova je odluka imala težinu, posebno imajući u vidu da su brojni drugi brendovi povukli svoje reklame s platforme zbog pitanja sadržaja.

Iako se čini da je taj nedavni razgovor između Muska i Cooka izgladio neposredne sukobe, ostavlja dugotrajna pitanja o putanji njihova odnosa. Prema izvješćima Wall Street Journala, Musk ima ambicije koje nadilaze reklamne poslove. On predviđa da Apple omogući poseban pristup podacima korisnika App Storea.

Standby mod Danas stiže nova verzija softvera za iPhone: Evo što sve donosi

Muskova se vizija proteže i dalje, jer on zamišlja pretvaranje X-a u super aplikaciju sličnu kineskom WeChatu, koja nudi paket usluga uključujući digitalnu trgovinu i povećani prihod od pretplate. Takav bi pomak mogao imati financijske implikacije za Apple, potencijalno povećavajući njegov udio u tokovima prihoda platforme X.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti