Imate puno pretplata koje ne koristite, a ne znate kako ih otkazati? Hrvatski startup nudi zanimljivo rješenje

Hrvatski startup ima zanimljivo rješenje kako se nositi s neželjenim pretplatama i inovativan način kako prikupiti novac za to rješenje.

Martina Čizmić | 03.05.2021. / 14:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Procjenjuje se da otprilike 10 posto pretplatnika neke usluge na Zapadu tu uslugu zapravo ne koristi.  Gotovo petina potrošača nikada ne provjerava svoje pretplate, zbog čega polovica njih često plaća proizvode i usluge koje ili više ne koriste ili ih ne smatraju vrijednima novcu. Tome treba dodati i činjenicu da je sam proces otkazivanja pretplate toliko kompliciran da im je jednostavnije samo nastaviti plaćati. 

Kako bi tome stali na kraj i ponudili korisnicima bolju alternativu, grupa iskusnih startupovaca osmislila je Revuto. 

Revuto je hrvatski fintech startup koji će, kako kažu njegovi osnivači, potpuno redefinirati iskustvo upravljanja pretplatama i svojim klijentima tako uštedjeti vrijeme, energiju i novac.

Budući da pretplate rastu 100 % godišnje, uvjereni smo da će ne samo opstati nego i postati neodvojivi dio svakodnevnog života. Mjesto Revuta u toj rastućoj djelatnosti jest ponuditi klijentima čisto i ugodno iskustvo upravljanja pretplatama. Vjerujemo da nitko više ne bi trebao plaćati pretplate za usluge koje više ne želi ili ne koristi, a naš je primarni cilj to omogućiti. Ideja je maksimizirati vrijednost postojećih pretplata pojednostavljivanjem procesa plaćanja i zaštitom klijenata od skrivenih naknada i troškova za usluge koje više koriste, izjavila je Josipa Majić, CEO Revuta.

Glavni proizvod Revuta je mobilna aplikacija koja kroz jedinstveno sučelje omogućuje korisnicima jednostavnije upravljanje pretplatama te pomaže korisnicima da drže pod kontrolom svoje periodične troškove povezane s pretplatama. Uz aplikaciju, Revutov ekosustav čine i REVU token i platforma za mikrozajmove, od kojih svaki igra svoju ulogu u vraćanju dijela vrijednosti koje ekosustav generira svojim korisnicima.

Kako su istaknuli, u prvoj fazi korisnici će imati na raspolaganju virtualnu Revuto debitnu karticu koju će moći koristiti za plaćanje pretplata, dok bi kasnije u igru trebala ući i fizička kartica. 

No da bi ostvarili sve svoje planove, potrebna im je dodatna financijska injekcija. Stoga su se odlučili na još uvijek nov način prikupljanja sredstava u Hrvatskoj - kroz token sale na blockchain-platformi Cardana. 

Kako su pojasnili, Cardana je trenutačno najatraktivnija blockchain-platforma u svijetu, Revuto bi kroz token sale na toj platformi želio prikupiti osam milijuna eura. Prodaja tokena vršit će se u dvije faze - kroz privatni token sale, koji počinje danas, 3. svibnja, te javni, koji počinje 18. svibnja. Privatni token sale namijenjen je većim investitorima koji su spremni uložiti i nekoliko stotina tisuća kuna ili eura u projekt, dok će javni token sale biti namijenjen i malim investitorima odnosno korisnicima. 

Token sale podrazumijeva da se investicija ne prima u uobičajenim stranim valutama poput dolara ili eura, već u kriptovaluti, točnije ADA valuti, službenoj valuti platforme Cardano. Time se hrvatski Revuto stavlja na mapu kao prvi projekt koji će dobiti financiranje u toj valuti.

Digitalna imovina koja se temelji na blockchainu transparentna je i lako dostupna te korisnicima daje potpunu kontrolu nad njihovim sredstvima, a to je ono što Revuto pokušava učiniti s pretplatama. Naš tim stručnjaka uvjeren je da kriptovalute pružaju značajne prednosti u smislu obrade plaćanja u usporedbi sa zastarjelim centraliziranim rješenjima. Vjerujem da će Cardano igrati vodeću ulogu u nadolazećoj digitalnoj revoluciji i zbog toga smatramo da je izgradnja naše decentralizirane platforme na Cardanu bio jedini izbor i da ćemo uspjeti u naumu, a to je unijeti revoluciju u svijet pretplata, izjavio je Vedran Vukman, COO Revuta.

Na kraju su najavili kako spremaju još neka iznenađenja vezana za Revut i token sale, ali će to otkriti u sljedećim tjednima. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti