iMessage stiže na Windows 10?

Microsoft je najavio aplikaciju za Windowse za sinkronizaciju sadržaja između pametnih telefona i računala

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.05.2018. / 12:25

Povezivanje telefona i računala (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Ne nedavnoj Microsoftovoj konferenciji Build iz ove su kompanije najavili novu aplikaciju na kojoj trenutno rade i koja bi trebala sinkronizirati sadržaj između pametnih telefona i računala s Windowsima. Aplikacija Your Phone povezivat će se i s Appleovim pametnim telefonima i s uređajima koji rade na Androidu, no postoji velika razlika između mogućnosti tih aplikacija.

Naime, Your Phone će i na iPhoneu i na Androidima omogućiti sinkronizaciju fotografija i obavijesti, no korisnici Androida preko te aplikacije na računalima s Windowsima moći će sinkronizirati i poruke, dok ta opcija neće biti omogućena korisnicima Appleovih uređaja.

Apple ne dozvoljava aplikacijama trećih strana korištenje iMessagea na isti način na koji je to moguće s Androidom, pa se iMessage ne može koristiti na drugom platformama osim Appleovih.

U Microsoftu ipak vjeruju kako se to u budućnosti može promijeniti te su voljni razgovarati s ekipom u Appleu i nadaju se da će pronaći zajednički jezik vezano za mogućnosti korištenja poruka s njihovih pametnih telefona na Windowsima.

Shilpa Ranganathan iz Microsofta u razgovoru s medijima rekao je kako "trenutno nisu tamo gdje bi htjeli" kada su u pitanju poruke s Appleovih uređaja u odnosu na Androide, no vjeruje u promjenu situacije u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo Microsofta i Applea, kao i samih korisnika.

Treba napomenuti kako Microsoft još nije napravio prvi korak u tom smjeru, odnosno nisu kontaktirali ni s kim iz Applea i provjerili njihova razmišljanja o tom pitanju, no dio tehnoloških medija koji dobro pozna praksu Cookove kompanije ne vjeruje u mogućnost korištenja iMessagea na Windowsima.

Izvor: Cult of Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti