Indonezija traži pomoć kineskog Geelyja u proizvodnji električnih automobila

Indonezija je od kineskog proizvođača automobila Geelyja zatražila da im pomogne u razvoju proizvodnje električnih automobila, rekao je ministar prirodnih resursa i ulaganja Luhut Pandjaitan.

Hina | 14.09.2023. / 15:13

Geely (Foto: Afp)

Geelyju je ponuđeno da proizvodi automobile u Indoneziji, ali indonezijski brend, i da provodi istraživanja i pristali su, rekao je ministar.

Ponuda uključuje i opskrbu indonezijskim niklom za proizvodnju baterija za električna vozila, no istraživanja mora voditi Indonezija, dodao je Pandjaitan.

Geely nije odmah odgovorio na upit Reutersa da komentira izjavu.

Indonezija pokušava privući ulaganja proizvođača električnih vozila, nudeći im pristup bogatim rezervama nikla, ključne sirovine za baterije. Rezultati su zasada mješoviti, piše Reuters.

Slika nije dostupna Kinezi uspješno lansirali 9 satelita namijenjenih preciznijoj autonomnoj vožnji

Slika nije dostupna Konkurenti Tesli: Baidu i Geely pokreću kompaniju za razvoj električnih vozila

Vijetnamski proizvođač električnih automobila VinFast priopćio je u ponedjeljak da planira dugoročno uložiti oko 1,2 milijarde dolara u Indoneziju, uključujući i tvornicu koja bi trebala pokrenuti proizvodnju 2026. godine.

U kolovozu ulaganja u proizvodnju električnih vozila u najvećem gospodarstvu jugoistočne Azije najavili su kineski Hozon New Energy Automobile i japanski Mitsubishi Motorsa.

Nastojanja Indonežana da privuku i američku Teslu i kinesku BYD grupu, dva najveća svjetska proizvođača električnih vozila, još nisu urodila plodom, napominje Reuters. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti