Infobip najavio otvaranje regionalno zaključanog EU data centra

Regionalni zaključani data centar predstavlja značajno ulaganje za Infobip.

Martina Čizmić | 23.02.2023. / 10:12

Aurora Volarević, Infobip (Foto: Infobip)

Infobip je, uoči svog nastupa na Mobile World Congressu u Barceloni, predstavio uslugu koja će njihovim korisnicima omogućiti korištenje regionalno zaključanog podatkovnog centra u Europi. 

Podsjetimo, u srpnju 2020. godine Sud Europske unije donio je značajnu odluku pod nazivom Schrems II (u predmetu C-311/18) koja regulira prijenos osobnih podataka izvan Europske unije. Time je nametnuta dodatne obveze prilikom prijenosa osobnih podataka iz EU u bilo koju zemlju za koju nije izdana tzv. odluka o primjerenosti. To uključuje i osobne podatke kojima se pristupa izvan Europske unije.

Otvaranjem regionalno zaključanog EU data centra osigurano je da pristup podacima na Infobipovoj platformi, a koje Infobip obrađuje u ime svojih korisnika dok koriste Infobipove proizvode i usluge, bude tehnički moguć samo iz ranije navedenih zemalja.

U Infobipu kontinuirano podržavamo svoje korisnike u usklađivanju s primjenjivim zakonima o zaštiti osobnih podataka. Svjesni smo globalno rastućeg trenda lokalizacije podataka i izazova koje naši korisnici imaju po pitanju ograničenja prijenosa osobnih podataka. Pri kreiranju proizvoda i usluga, slušamo potrebe i očekivanja naših korisnika, stoga je omogućavanje lokalizacije podataka sastavni dio naše poslovne strategije, istaknula je Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove Aurora Volarević.

Regionalni zaključani data centar predstavlja značajno ulaganje za Infobip. Može mu se pristupiti isključivo s teritorija Europske unije te našim korisnicima može pružiti korisničku podršku isključivo iz EU. Ovo je samo jedna u nizu mjera i postupaka zaštite i dokaz naše predanosti lokaliziranoj pohrani podataka po izboru korisnika, dodala je Volarević.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti