Infobip okupio gotovo 250 mobilnih operatera na jednom mjestu

Tijekom poslovnog skupa odvijat će se pregovori o globalnom roamingu i sporazumima o interkonekciji za sljedećih šest mjeseci.

Martina Čizmić | 18.10.2023. / 12:47

Predstavnici Infobipa i GSMA WAS s ministrom Erlićem (Foto: Infobip)

Infobip je na jednom mjestu, u Šibeniku, u sklopu jednog od najvećih međunarodnih tehnoloških skupova iz područja telekomunikacija - GSMA WAS, okupio gotovo 250 mobilnih operatera iz 120 zemalja, što predstavlja polovicu ukupnog svjetskog mobilnog messaging prometa, odnosno više od 1300 sudionika iz cijelog svijeta.

Procjenjuje se da će se tijekom četiri dana skupa održati više od 15 tisuća sastanaka. 

Drago mi je što smo u Šibeniku na ovakvom globalnom događaju koji je okupio više od 1300 sudionika iz cijeloga svijeta. Čestitam prije svega organizatoru Infobipu, kojem je pripala čast da organizira skup u Hrvatskoj. Mislim da su ovakvim događajem stavili Hrvatsku na kartu svijeta u branši telekom operatora. U proteklih pet godina broj IT kompanija porastao je za 50 posto, što potvrđuje da je ovaj sektor postao ključni, pogonski motor razvoja ekonomije i društva. Infobip je zasigurno najbolji primjer toga, ne samo u Hrvatskoj nego i na europskoj i svjetskoj razini. Želimo što više takvih kompanija u Hrvatskoj, a mi ćemo se truditi omogućiti im što povoljnije okruženje, rekao je Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

GSMA WAS konferencija je na svjetskom nivou za mobilne operatere i velika je čast biti organizator takvog događanja. Hrvatska je na svjetskoj mapi pozicionirana kao zemlja s jednom od najboljih mobilnih mreža u odnosu na ostatak Europe. Osim toga, postoji velik potencijal da bude jedna od najjačih destinacija za kongresni turizam. Danas smo službeno otvorili konferenciju, ali neki su sudionici došli već u subotu jer su htjeli vidjeti zemlju, žele biti ovdje, žele uživati u Hrvatskoj. Ako ponovno budemo imali čast organizirati ovu konferenciju, svakako ćemo to opet učiniti u Hrvatskoj, rekao je Matija Ražem, potpredsjednik za poslovni razvoj u Infobipu.

GSMA WAS je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje, a neka od ranijih izdanja održana su u Vancouveru, Cape Townu, Marakešu i drugim destinacijama diljem svijeta. Sukladno pravilima GSMA-a, događaj je otvoren samo za tvrtke članice. Tijekom poslovnog skupa odvijat će se pregovori o globalnom roamingu i sporazumima o interkonekciji za sljedećih šest mjeseci.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti