Infobip okupio u Rijeci više od 50 developera i donirao 30.000 kn zajednici

U Infobipovu uredu u Rijeci radi četrdesetak stručnjaka i velika je želja infobipovaca bila da timovi rješavanjem zagonetki ujedno pridonesu razvoju lokalne zajednice

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.05.2019. / 14:36

Code escape (Foto: Infobip)

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio više od 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30.000 kuna donacija projektu "Moje mjesto pod suncem", udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.

U moru popularnih hackathona, inženjeri iz Infobipa prošle su godine osmislili potpuno novi koncept developerske zabave pod nazivom Code Escape u kojoj softverski inženjeri koriste svoja znanja i vještine rješavajući logičke i tehničke zagonetke kako bi u ograničenom vremenskom roku završili igru.

U Infobipovu uredu u Rijeci radi četrdesetak stručnjaka i velika je želja infobipovaca bila da timovi rješavanjem zagonetki ujedno pridonesu razvoju lokalne zajednice, pa su tako svi sudionici kodiranjem „otključavali“ iznose koji su na kraju igre donirani potrebitima. U ime projekta „Moje mjesto pod suncem“ osmišljenog kako bi djeci lošijeg socioekonomskog položaja osigurao poticajno okruženje, donaciju je preuzela Sandra Grozdanov iz Centra za kulturu dijaloga. Uime udruge DIRA Rijeka koja promiče, razvija i unapređuje rad s djecom s teškoćama u razvoju donaciju su preuzele Nikolina Plejić, Maša Čiča i Maja Ivić, dok je pročelnica Odjela dječje i muskuloskeletne radiologije, dr. sc. Danijela Veljković Vukalija preuzela donaciju u ime Dječje bolnice Kantrida.

„Danas je ured bio ispunjen posebnom energijom, pripremili smo puno izazova za igrače i na kraju dana mogu samo zahvaliti svim developerima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć i reći da mi je drago što sam dio ove priče“, ističe Saša Erak, senior softverski inženjer i predstavnik Infobipova ureda u Rijeci.

Upravo su inženjeri pokretačka snaga Infobipa, što se odražava i u postavljenoj strategiji kompanije – postati Centar izvrsnosti inženjerstva koji, uz najmoderniju tehnologiju i agilne metode rada, okuplja najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja na regionalnoj i globalnoj razini. Denis Ćutić, senior software inženjer u Infobipu idejni je začetnik ove igre, dok je na samom razvoju sudjelovalo desetak Infobipovih developera.

„S obzirom na to da obožavamo igre Room Escape, ova kombinacija s računarstvom bila nam je idealna. Jako nam je drago bilo vidjeti da je cjelokupno događanje humanitarnog karaktera s obzirom na to da sve troje volontiramo godinama pa nam je taj aspekt ove igre bio super i potrudili smo se čim bolje riješiti zagonetke“, složili su se Dino, Ivana i Kristijan iz tima koji je prvi riješio sve zagonetke.

Nakon uspješno održane zagrebačke i riječke inačice Code Escapea, želja je predstaviti slične događaje i u budućnosti. S obzirom na Infobipov moto „We are just starting“, developerima diljem svijeta zabava je zajamčena!
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti