Infobip u svoje redove doveo bivšeg voditelja razvoja iz Microsofta

Organizacijska struktura vodnjanske IT kompanije osnažena je i dolaskom globalne direktorice odjela internih komunikacija.

Martina Čizmić | 19.02.2021. / 16:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, usporedno s daljnjim
rastom poslovanja i širenja nastavlja jačati i organizacijsku strukturu. Marin Bezić novi je član Uprave i potpredsjednik za planiranje i provedbu strategije, a na mjesto globalne direktorice odjela internih komunikacija stigla je Martina Rizman Matić.

Marin Bezić Infobipu donosi golemo iskustvo rada u Microsoftu gdje je proveo 12 godina, od čega veliki dio vremena u sjedištu kompanije u Redmondu, u Sjedinjenim Američkim Državama. Bio je voditelj razvoja prvog Microsoftovog business intelligence proizvoda. Definiranje dugoročnih i kratkoročnih ciljeva te strategije za njihovo ostvarenje, postavljanje procesa za poslovno upravljanje te konstantno unaprjeđivanje Infobipovog 'eksponencijalnog mindseta' unutar organizacije kroz još bolje korištenje podataka i alata bit će u fokusu rada Bezića i njegovog tima.

Uzbuđen sam što sam postao dio Infobipove priče. Osjećaj je vrlo sličan kao na početku karijere kada sam dolazio u Microsoft. Infobip je globalno prepoznatljiva, brzorastuća kompanija, prepuna fantastičnih ljudi. Odlično je biti dio tvrtke koja omogućava ljudima diljem svijeta da unaprijede način na koji žive i rade, a sve uz pomoć tehnologije. Veselim se što ću moći iskoristiti svoje znanje i iskustvo da pomognem Infobipu da ostvari svoju viziju, poručio je Bezić.

Nakon Redmonda, Bezić se preselio u London u središnjicu Microsofta za Europu, Bliski Istok i Afriku. Kao dio Business Management odjela, bio je zadužen za razvoj poslovanja Microsoftove aplikacijske platforme (Application Platform) u preko stotinu zemalja. U Hrvatsku se vratio 2009. te je kao konzultant za optimizaciju poslovnih procesa radio s više od 50 klijenata u regiji, od najvećih IT tvrtki do banaka i telekoma. Diplomirao je na Sveučilištu Washington u St. Louisu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Martina Rizman Matić stekla je bogato korporativno iskustvo kroz upravljanje komunikacijama u A1 Hrvatska, članici međunarodne A1 Telekom Austria Grupe koja broji ukupno 19 tisuća zaposlenika na sedam tržišta. Sudjelovala je u procesima spajanja i akvizicija, reorganizacije i restrukturiranja, krizne komunikacije, upravljanja dionicima, korporativnog rebrendinga i digitalne transformacije. Kao konzultantica u agencijskom timu Komunikacijskog ureda radila je s nizom klijenata na projektima strateškog komuniciranja i upravljanja društvene odgovornosti kompanija.

Inspirativno je biti dijelom jedne ovakve globalne priče iz Hrvatske i Vodnjana u brzorastućoj IT industriji. Pred nama su veliki izazovi i projekti, a to sa sobom donosi i konstantnu potrebu unaprjeđenja internih komunikacija i još snažnijem povezivanju zaposlenika oko jedinstvene kulture, pogotovo u današnjim okolnostima sveprisutne pandemije i rada na daljinu. Zajednički nam je cilj da kao jedan veliki međunarodni tim budemo još bolji i uspješniji na svim tržištima na kojima smo prisutni, uvažavajući i cijeneći sve naše bogate različitosti, izjavila je Rizman Matić koja će iz Infobipovog zagrebačkog ureda
voditi globalni odjel internih komunikacija.

Magistrirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski i francuski jezik te književnost. Nositeljica je međunarodnog employer branding certifikata kojeg dodjeljuje Employer Branding College

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti