Instagramu posao cvate. Nakon što ih je Apple proglasio aplikacijom godine, stigla je i dugo očekivana Android verzija i na kraju ih je kupio Facebook.

Sve je to dobilo dodatnu promociju u medijima diljem svijeta čime je Instagramova baza novih korisnika eksponenacijalno počela rasti. Podsjetimo se, prošlo je tek nešto više od mjesec dana kada je Kevin Systrom na SXSW-u objavio kako Instagram ima 27 milijuna korisnika.

Bilo je to vrijeme kada Instagram još nije imao Android verziju, no od onda stvari su krenule još bolje nego što se očekivalo. Prilikom lansiranja Android verzije Instagram je zabilježio 5 milijuna novih korisnika u samo 6 dana, a sada je već broj ukupnih korisnika narastao na čak 40 milijuna, piše TechCrunch.

Naravno, ovom ogromnom rastu uvelike je doprinijela akvizicija Facebooka koji je 'iskracao' čak milijardu dolara.

Kao uspredbu rasta možemo uzeti recimo Facebook kojem je trebalo oko četiri godine da dođe do 100 milijuna korisnika, a Instagram je na jako dobrom putu da nadmaši Facebook po tom pitanju. Naime, Instagram je servis star tek 17 mjeseci i ima samo 13 zaposlenika.

Instagram od nule do milijardu za 17 mjeseci [INFOGRAFIKA]

Iako je zanimljivo usprediti ove brojke, s druge strane one i nemaju previše smisla.  Facebook nije imao platformu koja bude omogućila ekstremno brzi rast već je sve išlo nekim prirodnim tokom, dok je Instagramu itekako pomogao Facebook koji ima preko 850 milijuna korisnika diljem svijeta.

Kako god bilo, unatoč akviziciji Instagram će i dalje ostati servis kakav je i do sad bio, no bit će zanimljivo vidjeti u koje svrhe će Facebook iskorisititi ogromnu bazu Instagramovih korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju