Servis za dijeljenje fotografija Instagram, dosegao je brojku od čak 5 milijuna korisnika u samo osam mjeseci.Instagram je postao prava senzacija a to dokzuje podatakom da u svoju bazu dodaje 625,000 novih korisnika svaki mjesec, dok se samo prošli tjedan 125,000 novih korisnika registriralo na ovaj sve popularniji servis.

TechCrunch je popričao sa CEO-om Instagrama Kevinom Systromom koji je izdvojio nekoliko zanimljiv činjenica oko ovog servisa za dijeljenje fotografija.

Iako je samo osam mjeseci rada iza njih, u Instagramu trenutno radi samo četiri zaposlenika, što je prilično impresivno za kompaniju sa tolikim brojem korisnika.

Systrom ističe kako je trenutni fokus kompanije rast i zapošljavanje najboljih ljudi, te kako ne žele zapošljavati ljude samo zato što postaju velika kompanija. Zapošljavanje neće biti problem, jer Instagram ima pozamašnu svotu novaca u banci od investitora, odnosno uloženo je 7.5 milijuna dolara.

Druga stvar koju je Systrom istaknuo jest da rade na tome da u Instagram integriraju nove filtere, te kako je u planu i izrada Instagrama za Android platformu, no više o tome nije bilo riječi.

Osim impresivnog broja korisnika u tako kratkom roku, Instagram će uskoro stići i do brojke od 100 milijuna uploadanih fotografija. Nadodajmo tome da ih je trenutno 95 milijuna i da ih se svakodnevno uploada oko 860,000.

Usporedimo li te brojke sa još jednim od popularnih servisa za dijeljenje fotografija Flickrom, Instagramu je trebalo daleko manje vremena da stigne do 100 milijuna fotografija. Flickeru je trebalo oko dvije godine da dosegne broju od 100 milijuna.

Što se povezivanja sa Instagramom tiče, trenutno 2,500 raznih servisa koristi Instagramov API, od kojih su najpoznatiji Webstagram i Flipboard, a servis bilježi oko 250,000 raznih povezivanja putem API-a.

Zanimljivo je i da je Instagram servis namijenjen isključivo za iPhone no u planu je i podrška za Android platformu kao i za mogućnost uploadanja video sadržaja, no o tome nije bilo puno riječi jer kako kaže Systrom, video je još uvijek zahtjevan sadržaj za korisnike na mobilnim uređajima.

Što još nadodati osim da Instagram koriste i u samom Appleu koji ga je i promovirao, a vjerujemo da je i velika skupina vas korisnik Instagrama.

I mi smo tamo pa nas potražite pod korisničkim imenom zimoonline.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju