Internet Explorer napokon dobio nasljednika: Hoćete li ga koristiti?

Microsoft je još prije nekoliko mjeseci otkrio da radi na novom internet pregledniku, zamjeniku Internet Explorera, a sada je napokon otkriveno i njegovo ime.

Monika Nožić Monika Nožinić | 30.04.2015. / 13:12

Internet Explorer napokon dobio nasljednika: Hoćete li ga koristiti?

Microsoft je još prije nekoliko mjeseci otkrio da radi na novom internet pregledniku, zamjeniku Internet Explorera, a sada je napokon otkriveno i njegovo ime. Naime, novi Internet preglednik bio je poznat kao Project Spartan, ali njegovo će pravo ime zapravo biti Microsoft Edge.

Internet Explorer napokon dobio nasljednika: Hoćete li ga koristiti?

Microsoft Edge će svjetlost dana ugledati zajedno sa Windows 10 operativnim sustavom. Ime za koje se Microsoft odlučio uopće ne čudi, obzirom da je ime novog enginea koji će pokretati ovaj preglednik EdgeHTML.

Iako je odlučeno da Microsoft Edge zamijeni Internet Explorer, stari internet pretraživač će i dalje postojati na Windowsu 10, najviše zbog poslovnih korisnika.

Edge je minimalistički dizajniran i donijet će brojne nove funkcije, kao što su integracija virtualne asistentice Cortane, ugrađena reading lista, podrška za ekstenzije, mogućnost pisanja digitalnom olovkom i sl.

Ovako izgleda novi logo Microsoftovog internet preglednika:

Windows 10 će se pojaviti ovo ljeto, ali točan datum još uvijek nije poznat.

Pogledajte video:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti